Søk
Generic filters
Velg en side

Topp 9 høydepunkter i Victoria

Topp 9 høydepunkter i Victoria

Dette er høydepunktene du ikke må gå glipp av når du besøker delstaten Victoria.

#1 – Se pingvinparaden ved solnedgang

Etter at de små pingvinene har vært til havs for å skaffe mat til seg selv og avkommet, vagger de opp på stranden på Phillip Island. Dette skjer hver dag kveld før mørket faller på. Sammen småløper de i sikkerhet til hulene sine som ligger spredt i åsene overfor stranden.

Det er mange måter å se dette spesielle fenomenet på. Vi anbefaler å delta på en av de mindre gruppene som kommer tettest på dyrelivet. Spør oss om råd slik at du får den beste opplevelsen!

pingviner på phillip island

De små pingvinene vagger opp på stranden på Phillip Island. Foto: D.Parer & E.Parer-Cook

#2 – Dra på en uforglemmelig roadtrip

Victoria er den perfekte staten for en roadtrip. Høydepunktene er mange, og det er sjeldent en kjedelig dag. Fra naturskjønne veistrekninger som The Great Ocean Road, til idylliske kystbyer, nasjonalparker med fossefall og utkikkspunkter, verdenskjente surfestrender og endeløse landbruksområder med vinranker og kortreist mat. Alt krydret med Australias velkjente dyreliv!

great ocean road

Great Ocean Road er bare en av mange flotte kjøreruter i Victoria. Foto: Robert Blackburn

#3 – Mat og vin i verdensklasse

Det er ingen tvil om at Victoria er en stat som lever og ånder for mat og drikke. Kvalitet er et nøkkelord i det aller meste som skjer på matfronten, og befolkningen verdsetter gode, ferske og lokale råvarer. Gode vinområder er det også mange av, fra Yarra Valley utenfor Melbourne, til Mornington Peninsula i sør og Rutherglen i nord.

Prøv en av Victorias gode restauranter.

Prøv en av Victorias gode restauranter.

#4 – Nasjonalparker som tar pusten fra deg

Victorias nasjonalparker er like varierte som de er uforglemmelige. Fra Wilsons Promontory med kritthvite strender, turkisblå bukter og høye berg, til Grampians som byr på spektakulære utkikkspunkt, høye fossefall og et mangfold av fotturer på alle nivåer. Uansett om du vil gå på tur, se på dyrelivet, stå på ski, padle kajakk eller ta livet med ro og nyte omgivelsene – så har Victoria en nasjonalpark som passer for deg.

Mount Sturgeon i Grampians National Park

Utsikten fra Mount Sturgeon i Grampians National Park.

#5 – Se kenguru og koala

Victoria er en av delstatene hvor det er enklest å få øye på det velkjente dyrelivet. Se koalaer i trærne i Great Otway National Park og kenguruer på de åpne slettene i Grampians. Pingvinparaden på Phillip Island må oppleves, og kanskje ser du delfiner på ferjeturen mellom Sorrento og Queenscliff. Det er også gode sjanser for å se sjøløver og seler, emu, wombat og wallabies. Ha øynene med deg når du er ute på biltur eller vandrer gjennom naturen slik at du ikke går glipp av noe.

Kenguruer på golfbanen i Anglesea.

Kenguruer på golfbanen i Anglesea.

#6 – Besøk en ekte surfestrand

Har du alltid hatt en liten drøm om å surfe? I Victoria finnes det surfestrender i stort antall. Bells Beach er den mest berømte, og er verdt et lite stopp bare for å se på de som mestrer de store bølgene som ruller inn fra Sørishavet. Det er vanskelig å ikke la seg imponere! Meld deg på et kurs hvis du vil forsøke deg på egenhånd.

surfing på bells beach

Legg inn et stopp på Bells Beach for å se på surferne.

#7 – Fotturen Great Ocean Walk

Kystveien Great Ocean Road er kjent for de fleste. Vil man la bilen stå og komme nærmere naturen er det også mulig å gå hele eller deler av strekningen. Fotturen Great Ocean Walk følger kystlinjen i over 100 kilometer, og underveis finnes et variert utvalg av overnattingssteder som passer alle typer budsjett. Det er ingen ting i veien for å både bo og spise godt etter en begivenhetsrik dag til fots.

great ocean walk

Kom nærmere naturen på Great Ocean Walk. Foto: Mark Watson

#8 – Start dagen i en varmluftballong over Melbourne

Den tidlige starten på dagen blir raskt glemt når man ser Melbourne våkner til liv. Dette er et av få steder i verden der man kan fly i varmluftballong over en storby. Se byens mange parker og hager, alle de store sportsarenaene og elven Yarra River som snor seg gjennom sentrum.

Vårt tips: Avslutt opplevelsen med en champagnefrokost etter ballongturen.

Melbourne er en av få storbyer som tillater varmluftballong over byen.

Melbourne er en av få storbyer som tillater varmluftballong over byen.

#9 – Lev deg tilbake til gullgravertiden

Ta turen innom utendørsmuseet Sovereign Hill for å lære mer om gullrushet på 1850-tallet. Takket være over 60 historiske bygninger og en autentisk «lokalbefolkning», kan man leve seg inn i hvordan det var å være gullgraver. Lær å smi jern, besøk en ekte gullgruve, gå på lysstøperi og prøv deg på gullvasking. Sovereign Hill ligger utenfor Ballarat, ca. 90 minutters biltur fra Melbourne.

Sovereign Hill gir et innblikk i gullgravertiden.

Sovereign Hill gir et innblikk i gullgravertiden.

Del med noen du kjenner

Start planleggingen av drømmereisen

Pin It on Pinterest