.

Hjem > Inspirasjon > Topp 9 høydepunkter i Victoria

Topp 9 høydepunkter i Victoria

Sist oppdatert:

Dette er høydepunktene du ikke må gå glipp av når du besøker delstaten Victoria.

#1 – Se pingvinparaden ved solnedgang

Penuin Parade på Phillip Island.
De små pingvinene vagger opp på stranden på Phillip Island.
Foto: Robert Blackburn/Visit Victoria

Etter at de små pingvinene har vært til havs for å skaffe mat til seg selv og avkommet, vagger de opp på stranden på Phillip Island. Dette skjer hver dag kveld før mørket faller på. Sammen småløper de i sikkerhet til hulene sine som ligger spredt i åsene overfor stranden.

Det er mange måter å se dette spesielle fenomenet på. Vi anbefaler å delta på en av de mindre gruppene som kommer tettest på dyrelivet. Spør oss om råd slik at du får den beste opplevelsen!

#2 – Dra på en uforglemmelig roadtrip

Great Ocean Road.
Great Ocean Road er bare en av mange flotte kjøreruter i Victoria.
Foto: Belinda VanZanen

Victoria er den perfekte staten for en roadtrip. Høydepunktene er mange, og det er sjeldent en kjedelig dag. Fra naturskjønne veistrekninger som The Great Ocean Road, til idylliske kystbyer, nasjonalparker med fossefall og utkikkspunkter, verdenskjente surfestrender og endeløse landbruksområder med vinranker og kortreist mat. Alt krydret med Australias velkjente dyreliv!

#3 – Mat og vin i verdensklasse

Lake House.
Prøv en av Victorias gode restauranter, for eksempel Lake House.

Det er ingen tvil om at Victoria er en stat som lever og ånder for mat og drikke. Kvalitet er et nøkkelord i det aller meste som skjer på matfronten, og befolkningen verdsetter gode, ferske og lokale råvarer. Gode vinområder er det også mange av, fra Yarra Valley utenfor Melbourne, til Mornington Peninsula i sør og Rutherglen i nord.

#4 – Nasjonalparker som tar pusten fra deg

The Grampians.
Utsikten fra Mount Sturgeon i Grampians National Park.

Victorias nasjonalparker er like varierte som de er uforglemmelige. Fra Wilsons Promontory med kritthvite strender, turkisblå bukter og høye berg, til Grampians som byr på spektakulære utkikkspunkt, høye fossefall og et mangfold av fotturer på alle nivåer. Uansett om du vil gå på tur, se på dyrelivet, stå på ski, padle kajakk eller ta livet med ro og nyte omgivelsene – så har Victoria en nasjonalpark som passer for deg.

#5 – Se kenguru og koala

Kenguru på golfbane.
Kenguru på golfbane i Victoria.

Victoria er en av delstatene hvor det er enklest å få øye på det velkjente dyrelivet. Se koalaer i trærne i Great Otway National Park og kenguruer på de åpne slettene i Grampians. Pingvinparaden på Phillip Island må oppleves, og kanskje ser du delfiner på ferjeturen mellom Sorrento og Queenscliff. Det er også gode sjanser for å se sjøløver og seler, emu, wombat og wallabies. Ha øynene med deg når du er ute på biltur eller vandrer gjennom naturen slik at du ikke går glipp av noe.

#6 – Besøk en ekte surfestrand

Bells Beach.
Legg inn et stopp på Bells Beach for å se på surferne.

Har du alltid hatt en liten drøm om å surfe? I Victoria finnes det surfestrender i stort antall. Bells Beach er den mest berømte, og er verdt et lite stopp bare for å se på de som mestrer de store bølgene som ruller inn fra Sørishavet. Det er vanskelig å ikke la seg imponere! Meld deg på et kurs hvis du vil forsøke deg på egenhånd.

#7 – Fotturen Great Ocean Walk

Great Ocean Walk.
Kom nærmere naturen på Great Ocean Walk. 

Kystveien Great Ocean Road er kjent for de fleste. Vil man la bilen stå og komme nærmere naturen er det også mulig å gå hele eller deler av strekningen. Fotturen Great Ocean Walk følger kystlinjen i over 100 kilometer, og underveis finnes et variert utvalg av overnattingssteder som passer alle typer budsjett. Det er ingen ting i veien for å både bo og spise godt etter en begivenhetsrik dag til fots.

#8 – Start dagen i en varmluftballong over Melbourne

Melbourne.
Melbourne er en av få storbyer som tillater varmluftballong over byen.
Foto: Roberto Seba

Den tidlige starten på dagen blir raskt glemt når man ser Melbourne våkner til liv. Dette er et av få steder i verden der man kan fly i varmluftballong over en storby. Se byens mange parker og hager, alle de store sportsarenaene og elven Yarra River som snor seg gjennom sentrum.

Vårt tips: Avslutt opplevelsen med en champagnefrokost etter ballongturen.

#9 – Lev deg tilbake til gullgravertiden

Sovereign Hill.
Sovereign Hill gir et innblikk i gullgravertiden.

Ta turen innom utendørsmuseet Sovereign Hill for å lære mer om gullrushet på 1850-tallet. Takket være over 60 historiske bygninger og en autentisk «lokalbefolkning», kan man leve seg inn i hvordan det var å være gullgraver. Lær å smi jern, besøk en ekte gullgruve, gå på lysstøperi og prøv deg på gullvasking. Sovereign Hill ligger utenfor Ballarat, ca. 90 minutters biltur fra Melbourne.

har du spørsmål?

Våre reisespesialister hjelper deg.

Man-fre 08.30 – 16.30

Mer inspirasjon

Kenguru på Kangaroo Island.
Blogg
I oktober 2024 arrangerer vi en helt ny gruppereise til delstatene Western Australia, South Australia og Northern Territory.
Les artikkelen
Jumping crocodile i Adelaide River.
Inspirasjon
Her er høydepunktene du ikke må gå glipp av når du besøker delstaten Northern Territory.
Les artikkelen