Brisbane til Cairns: Roadtrip langs Great Barrier Reef

Foto: Tourism and Events Queensland/Reuben Nutt

Hjem > Kjør selv > Brisbane til Cairns: Roadtrip langs Great Barrier Reef
Kjør selv - Brisbane til Cairns

Klikk på kartet for større format.

Brisbane til Cairns: Roadtrip langs Great Barrier Reef

Kjør selv

15 dager

Brisbane, Rainbow Beach, Rockhampton, Airlie Beach, Townsville, Mission Beach, Port Douglas, Cairns

Avreise fra Brisbane

Hele året

Få et tilbud

På denne roadtripen utforsker dere kysten av Queensland i det nordøstre Australia. Langs denne kyststrekningen møter regnskogen havet og Great Barrier Reef, og koselige feriebyer ligger som perler på en snor.

Dere besøker noen av Australias aller flotteste strender og får rikelig med anledninger til å utforske det marine livet på revet. Etappene på landeveien konsumerer relativt lite av tiden. Med et par unntak er kjøreturen mellom destinasjonene unnagjort på noen timer og det er lagt inn flere hele dager uten kjøring til ny destinasjon.

Dag 1: Brisbane til Montville (100 km)

Eventyret starter i Brisbane, den livlige metropolen som også er delstatshovedstad i Queensland. Ikke lenge etter dere er kommet ut av byen og nordover på Bruce Highway ligger Glass House Mountains National Park. Her er det både turmuligheter til utkikkspunkter med fantastisk utsikt over det særegne landskapet, og flere gode serveringssteder for lunsj eller middag.

Dag 2: Montville

Dagen er til disposisjon og det er mye spennende å finne på i nærheten. Kjøreturen er kort inn til Sunshine Coast, en middels stor by med alle servicetilbud og fine strender. I umiddelbar nærhet ligger også Australia Zoo, som drives av familien til den nå avdøde TV-kjendisen og zoologen Steve Irwin. Enda et godt alternativ for denne dagen er Hinterland Rainforest Walk.

Dag 3: Montville til Rainbow Beach (188 km)

Kjøreturen til Rainbow Beach tar ganske nøyaktig to timer. Om dere vil se mer av solskinnskysten kan det anbefales å ta en liten avstikker inn til den sjarmerende feriebyen Noosa Heads for lunsj. Her ligger det mange hyggelige uteserveringer med gangavstand til stranden.

Dag 4: Rainbow Beach

Rainbow Beach er en liten landsby med en stor og innbydende strand. Noen kilometer sørover ligger Great Sandy National Park med ypperlige turmuligheter.

Dag 5: Rainbow Beach

Med to hele dager i Rainbow Beach bør den ene av dem benyttes til en heldagsutflukt til K’gari, som inntil nylig het Fraser Island. Det er ikke bare verdens største sandøy, men også en av Australias mest populære attraksjoner. Det aboriginske navnet K’gari betyr paradis, og man skjønner veldig godt hvorfor, når man kommer gjennom den grønne regnskogen og innsjøen Lake McKenzie åpenbarer seg, med sin dype blåfarge på vannet, omkranset av perfekte, kritthvite sandstrender. Det yrende fugle- og dyrelivet inkluderer dingoer, Australias eneste landlevende rovdyr. Utflukten rundt på øya må bookes i forveien og man tar seg over med rutebåt fra fastlandet.

Dag 6: Rainbow Beach til Agnes Water (322 km)

Dagens etappe tar omtrent tre og en halv time. Et fint sted å stoppe underveis er den lille byen Bundaberg. Vel fremme i Agnes Water venter det enda en perfekt strand som ligger utenfor hovedstrømmen av turister. Solnedgangen er absolutt verdt å få med seg, enten fra stranden eller på kveldsutflukt i kajakk. Fra juli til oktober er knølhval et vanlig syn utenfor Agnes Water.

Dag 7: Agnes Water til Rockhampton (225 km)

Like utenfor Agnes Water ligger Eurimbula National Park, som har et utrolig variert naturlandskap. Dere rekker fint en liten oppdagelsesferd her før dere kjører de drøye to timene videre til Rockhampton. Rockhampton har 75 000 innbyggere og en spennende historie som strekker seg tilbake til de tidlige europeiske bosettingene. Populære severdigheter er Rockhampton Museum of Art og zoologisk hage.

Dag 8: Rockhampton til Airlie Beach (481 km)

Beregn fem til seks timer i kjøring mellom Rockhampton og Airlie Beach. 100 kilometer før Airlie Beach kommer dere til Cape Hillsborough National Park, en halvøy hvor regnskogen møter revet. Her er det et yrende dyreliv og kenguruer er et vanlig syn på stranden.

Dag 9: Airlie Beach

Airlie Beach er inngangsporten til øygruppen Whitsundays. Disse øyene har alt man forventer av et tropisk paradis. Tilbring dagen på Whitehaven Beach, som er en av de vakreste strendene i hele Australia. Det var for øvrig her filmsuksessen Pirates of the Caribbean ble spilt inn, ikke i Karibien. Hvis dere vil dykke eller snorkle på revet finnes det en rekke turoperatører dere kan bli med på hel- eller halvdagsutflukt med båt.

Dag 10: Airlie Beach til Townsville (273 km)

Beregn i overkant av tre timers kjøring til Townsville, som er en mellomstor by. Også den har perfekte strender og nærhet til Great Barrier Reef, men tilbring gjerne formiddagen i Airlie Beach. Et trekkplaster i Townsville er akvariet Great Barrier Reef Wonderland.

Dag 11: Townsville til Mission Beach (235 km)

Omtrent halvveis til Mission Beach kjører dere gjennom Ingham, som kalles “Little Italy”. Med andre ord et ypperlig sted å spise lunsj hvis man har sansen for det italienske kjøkkenet.

Dag 12: Mission Beach

Mission Beach er et av stedene regnskogen strekker seg nesten helt ned til havet. Her kan dere velge og vrake mellom å tilbringe dagen i skogen, på båttur ut på Great Barrier Reef for dykking og snorkling, eller bare slappe av på stranden.

Dag 13: Mission Beach til Port Douglas (204 km)

Dere kjører videre nordover langs kysten og kommer forbi Paronella Park og Wooroonooran National Park på veien, som begge er verdt et stopp. Litt over halvveis kjører dere gjennom Cairns, som er den største byen i regionen med stort utvalg av kafeer og restauranter.

Dag 14: Port Douglas

Port Douglas er en idyllisk liten ferieby med en avslappende atmosfære, flott bystrand og umiddelbar nærhet til Great Barrier Reef. Det er også kort vei å kjøre til Daintree for å utforske mer av regnskogen. Ved siden av fotturer er populære aktiviteter i Daintree ziplining og såkalt river draft, som er en light-versjon av rafting.

Dag 15: Port Douglas til Cairns (67 km)

Det er verdt å få med seg Rex Lookout på vei sørover igjen, hvor man har en spektakulær utsikt over kysten. Tilbring gjerne noen dager i Cairns etter roadtripen, for her er det mye spennende å gjøre. Byen er livlig og har alle servicetilbud. Hvis dere ikke har fått nok av Great Barrier Reef er det mange operatører som tilbyr dagsutflukter ut på det ytre revet, og det ligger også et akvarium her som ble åpnet i 2017 og regnes som Australias beste. For mer regnskog er det veterantog og/eller taubane til Kuranda Rainforest som gjelder.

Les også: Kjør selv i Australia og New Zealand

har du spørsmål?

Våre reisespesialister hjelper deg.

Man-fre 08.30 – 16.30

Flere spennende kjøreruter

Cradle Mountain.
Kjør selv
Tasmania er et reisemål som blir stadig mer populært og med leiebil har man muligheten til å utforske byene, naturen og turistattraksjonene i eget tempo.
Les artikkelen
Wilsons Promontory.
Kjør selv
Kystveien mellom Sydney og Melbourne er en av Australias vakreste kjørestrekninger. Den varierte kjøreturen tar deg gjennom søvnige kystbyer, nasjonalparker som yrer av dyreliv og lange folketomme strender.
Les artikkelen