Kjør kystveien mellom Sydney og Melbourne

.

Hjem > Kjør selv > Kjør kystveien mellom Sydney og Melbourne
Kjør selv - Sydney-Melbourne

Klikk på kartet for større format.

Kjør kystveien mellom Sydney og Melbourne

Kjør selv

8 dager

Sydney, Jervis Bay, Batemans Bay, Eden, Lakes Entrance, Wilson Promontory, Phillip Island, Melbourne

Avreise fra Sydney

Hele året

Få et tilbud

Kystveien mellom Sydney og Melbourne er en av Australias vakreste kjørestrekninger. Den varierte kjøreturen tar deg gjennom søvnige kystbyer, nasjonalparker som yrer av dyreliv og lange folketomme strender.

Aktivitetene og opplevelsene underveis er mange og varierte, og underveis vil du se at landskapet og naturen konstant endrer karakter.

Besøk de kritthvite strendene i Jervis Bay, spis ferske østers i Pambula og se hval i Eden. Mat havørn i Mallacoota og opplev det skjøre økosystemet i Croajingolong National Park. Ta en båttur på den store innsjøen Gippsland Lakes. Gå en tur langs Ninety Mile Beach før du reiser helt til det sydligste punktet på det australske fastlandet i Wilsons Promontory National Park. På Phillip Island møter du vennligsinnede pelsseler og ser den daglige pingvin paraden i skumringen. Avslutt reisen med et utsøkt måltid og en god flaske vin på en av vingårdene på Mornington Peninsula.

Vi har satt sammen en 8 dagers reiserute som gjør at man får tid til å oppleve alt regionen har å by på uten stress eller for mange timer i bil per dag.

Dag 1: Sydney – Nowra, ca. 200 km

Sea Cliff Bridge på Grand Pacific Drive.
Kjør over spektakulære Sea Cliff Bridge.
Foto: Taras Vyshnya – stock.adobe.com

Kjør sørover fra Sydney gjennom Royal National Park og følg vegstrekningen som klamrer seg til klippene helt ute i havgapet. Ta en kaffestopp i Wollongong før dere fortsetter til Kiama der dere kan se det berømte blåsehullet i klippene, hvor sjøen enkelte dager presser vannet 60 meter høyt. Kjør langs Shoalhaven Heads, et populært sted for fisking, surfing og strandliv, eller kjør inn i landet til historiske Berry og spis en tradisjonell pub-lunsj.

Før ankomst Nowra kan dere smake på de prisvinnende vinene på vingården Coolangatta Estate. Tilbring natten i Nowra eller fortsett 20 minutter sørover til Paperbark Camp, som har luksuriøse safaritelt plassert mellom høye eukalyptus- og paperbarktrær.

Dag 2: Nowra – Batemans Bay, ca. 120 km

Paperbark Camp.
Jervis Bay.
Foto: Hutchings Camps Pty Ltd

Kjør videre til Huskisson i Jervis Bay, der dere kan være med på et delfincruise eller plante føttene i sanden på Hyam Beach, som er en av verdens hviteste strender. Like ved ligger nasjonalparken Booderee National Park der man kan slappe av på strendene, gå på skogstur, leie sjøkajakk, dykke eller se på det mangfoldige fuglelivet.

Stopp i Ulladulla og kjøp fish & chips på havnen. Overnatt i en campinghytte ved stranden i Murramarang National Park, der kenguruene gresser rett utenfor døra. Alternativt kan dere fortsette til Batemans Bay og overnatte der.

Dag 3: Batemans Bay – Eden, ca. 200 km

Humpback Whale.
Se hval utenfor Eden eller Jervis Bay.
Foto: Wildlife Coast Cruises

Se dere om i den historiske småbyen Mogo, som var en gullgraverby på 1800-tallet. Fortsett til Mimosa National Park der dere kan svømme, snorkle, surfe eller gå på tur langs kystlinjen. Fortsett inn i landet til ostebyen Bega, eller smak på den berømte østersen i Pambula. Dagen avsluttes i hvalbyen Eden, der dere kan se sørkaper (sørlig retthval) og knølhvaler i sesongen mellom mai og november. Ta en skogstur forbi villblomster, strender og eukalyptustrær i Ben Boyd National Park før dere tar kvelden.

Dag 4: Eden – Bairnsdale, ca. 275 km

Lakes Entrance, Victoria.
Lakes Entrance, Victoria.

I dag forlater dere delstaten New South Wales og kjører inn i Victoria. Stopp i den vakre kystbyen Mallacoota og padle kano opp til Gipsy Point der dere kan ha en piknik i det fri blant kenguruer og havørn. Se en av verdens største kolonier av små pingviner på Gabo Island.

Utforsk deretter økosystemet i Croajingolong National Park eller kjør sørover til Cape Conran Coastal Park for lunsj. Bli i Cape Conran over natten, eller fortsett til kystbyen Lakes Entrance eller tettstedet Bairnsdale.

Dag 5: Bairnsdale – Walhalla, ca. 160 km

Walhalla.
Walhalla.

Start dagen tidlig og kjør gjennom det landlige landskapet. Ta en pause i Maffra og smak på Maffra Cheddar og ta en kaffe i byens historiske hovedgate. Stopp for lunsj på Tinamba Hotel, som er en klassisk australsk pub med et mat- og vinutvalg som ligger langt høyere i standard enn vanlig pubmat.

Fortsett til den lille byen Walhalla, en gammel gullgraverby beliggende i vakre omgivelser i den sørlige enden av fjellkjeden Victorian Alps. I den travle gullgravertiden hadde Walhalla på det meste 2500 innbyggere, men i dag er byen neste fraflyttet – innbyggertallet er på færre enn 20 personer. Tilbring natten på historiske Star Hotel.

Dag 6: Walhalla – Foster, ca. 200 km

Wilsons Promontory.
Wilsons Promontory National Park.

Utforsk Baw Baw National Park i Walhalla før dere setter kursen sørover til Wilsons Promontory National Park, som ligger helt sør på det australske fastlandet. Her finnes det mange vandreruter av ulik lengde, som har spektakulær utsikt over nasjonalparkens bukter og strender. Stopp på den vakre hvite stranden Squeaky Beach. Dere kan overnatte på en av campingplassene i Wilsons Prom, eller kjøre nordover til Foster og overnatte der.

Dag 7: Foster – Phillip Island, ca. 105 km

Seal Rock på Phillip Island.
Seal Rock på Phillip Island.

I dag kjører dere fra Foster til Phillip Island. Underveis kan dere ta pause i Fish Creek og San Remo før dere krysser broen over til Phillip Island. Se koalaer, selkolonier og pingvinene som dukker opp på stranden når dagslyset begynner å forsvinne. Phillip Island er også hjem til racerbanen Phillip Island Grand Prix Circuit hvis man er interessert i MotoGP eller V8 Supercar. Overnatt i Cowes eller Rhyll.

Dag 8: Phillip Island – Melbourne, ca. 250 km

På vei fra Phillip Island til Melbourne anbefaler vi å kjøre via den vakre halvøya Mornington Peninsula. Her finnes flotte strender, golfbaner, vingårder og gode restauranter. Kjør innom Sorrento for en svømmetur med delfiner. Tilbring natten i badebyen Mornington hvis dere har tid, eller fortsett til kulturelle Melbourne, der dere kan utforske labyrinten av bortgjemte bakgater, særegne barer, eksklusive restauranter og små spesialbutikker.

Avslutt reisen i Melbourne, eller fortsett videre mot Adelaide via Great Ocean Road og Grampians National Park. Det går også an å kjøre innlandet tilbake til Sydney via historiske småbyer, idylliske vinområder og landets hovedstad, Canberra.

Denne lille videoen oppsummerer høydepunktene på kjøreturen mellom Sydney og Melbourne.

Les også: Kjør selv i Australia og New Zealand

har du spørsmål?

Våre reisespesialister hjelper deg.

Man-fre 08.30 – 16.30

Flere spennende kjøreruter

Delfin i Monkey Mia.
Kjør selv
Kysten av Western Australia er et kontrastfylt landskap hvor outbacken møter kysten, og helt perfekt for roadtrip.
Les artikkelen
Great Barrier Reef Drive.
Kjør selv
På denne roadtripen utforsker dere kysten av Queensland i det nordøstre Australia. Langs denne kyststrekningen møter regnskogen Great Barrier Reef.
Les artikkelen