Kjør selv på Tasmania – Grand Circle

Foto: Pierre Destribats

Hjem > Kjør selv > Kjør selv på Tasmania – Grand Circle
Kjør selv - Kjør selv på Tasmania – Grand Circle

Klikk på kartet for større format.

Kjør selv på Tasmania – Grand Circle

Kjør selv

8 dager

Hobart, Strahan, Cradle Mountain National Park, Launceston, St Helens, Freycinet National Park

Avreise fra Hobart

Hele året

Få et tilbud

Tasmania er et reisemål som blir stadig mer populært og med leiebil har man muligheten til å utforske byene, naturen og turistattraksjonene i eget tempo.

Med unntak av at det ikke ligger noen ørken i sentrum av øya, kan Tasmania minne om en kompakt versjon av det australske fastlandet. Øya har i overkant av en halv million innbyggere og arealet er ganske nøyaktig halvparten av Englands.

Dag 1: Hobart til Strahan (300 km)

Dere kjører gjennom hjertet av øya den første dagen. Veien tar dere via Franklin-Gordon Wild Rivers National Park og Queenstown. Underveis er det flere anledninger til korte fotturer like ved motorveien. Der er det både regnskog, fossefall og naturlige utkikkspunkter.

Dag 2: Strahan til Cradle Mountain National Park (138 km)

Den andre dagen på landeveien kan man enten kjøre direkte til neste destinasjon, eller begynne dagen med båttur på Gordon River. Fremme i nasjonalparken venter et yrende dyreliv og et variert landskap med fjell, daler og innsjøer.

Dag 3: Cradle Mountain National Park

Dagen er til disposisjon for å utforske nasjonalparken nærmere. Dette er et verdensarvlistet naturreservat og habitat for blant annet nebbdyr, maurpinnsvin, pungulv, og sist, men ikke minst, den ikoniske Tasmanske Djevelen. Landskapet er variert og fascinerende der temperert regnskog, enger og fjell møtes.

Dag 4: Cradle Mountain National Park til Launceston (141 km)

Under dagens kjøretur er et stopp ved Marakoopa Cave å anbefale. Her får man et lysshow utenom det vanlige av såkalte glow-worms som lyser opp tak og vegger i grotten. Videre er det fine anledninger til å stoppe underveis for å smake på lokale delikatesser som ost, honning og bringebær fra lokale produsenter.

Dag 5: Launceston til St Helens (160 km)

I likhet med resten Australia er Tasmania kjent for sine kulinariske høydepunkter. Kortreiste, sesongbetonte råvarer står i fokus, og St Helens er et mekka for den som er glad i sjømat. «Dagens fangst» på restaurantmenyene består ikke bare av fisk, kamskjell og østers, men også hummer og ferskvannskreps flere hakk større enn den norske edelkrepsen. Restauranten Blue Shed kan trygt anbefales.

Dag 6: St Helens til Freycinet National Park (108 km)

Fra St Helens kan man velge to alternative ruter. Utsikten langs kysten, eller den indre veien via pannekakehuset ved Elephant Pass? Det er dagens store spørsmål. En tur innom vakre Friendly Beach innerst i Moulting Lagoon er uansett på veien og ingenting å lure på.

Dag 7: Freycinet National Park

Bruk dagen til å utforske alt naturreservatet har å by på. Variert flora og fauna omkranset av flotte sandstrender innbyr til fotturer i bedagelig tempo i behagelig terreng.

Dag 8: Freycinet National Park til Hobart (185 km)

Dere passerer byen Swansea hvor man kan legge turen innom en bæråker eller vingård. Om tiden tillater det anbefales dessuten en tur innom Richmond med sin rike historie tilbake til kolonitiden.

har du spørsmål?

Våre reisespesialister hjelper deg.

Man-fre 08.30 – 16.30

Flere spennende kjøreruter

Byron Bay.
Kjør selv
Kyststrekningen mellom storbyene Sydney og Brisbane er perfekt for en ukes roadtrip. Underveis blir dere kjent med det ekte og autentiske Australia.
Les artikkelen
Delfin i Monkey Mia.
Kjør selv
Kysten av Western Australia er et kontrastfylt landskap hvor outbacken møter kysten, og helt perfekt for roadtrip.
Les artikkelen