Melbourne til Adelaide: Ikoniske Great Ocean Road

Foto: Adeline & Lumiere

Hjem > Kjør selv > Melbourne til Adelaide: Ikoniske Great Ocean Road
Kjør selv - Melbourne til Adelaide

Klikk på kartet for større format.

Melbourne til Adelaide: Ikoniske Great Ocean Road

Kjør selv

5 dager

Melbourne, Great Ocean Road, Apollo Bay, Port Fairy, Robe, Barossa Valley, Adelaide

Avreise fra Melbourne

Hele året

Få et tilbud

På denne femdagers kjøreturen fra Melbourne til Adelaide får dere god tid til å utforske Australias røffe, men naturskjønne sørkyst langs Great Ocean Road. Steinformasjonene De tolv apostler er den mest kjente attraksjonen, men det finnes utrolig mye mer å se og gjøre underveis.

Dag 1: Melbourne til Apollo Bay (187 km)

Great Ocean Road starter i kystbyen Torquay 100 kilometer sørvest for Melbourne. Torquay er også Australias uoffisielle surfehovedstad og en livlig by med mange restauranter og kafeer, i tillegg til surfestrender i verdensklasse. Herfra tar det rundt en og en halv time til Apollo Bay, med fantastisk utsikt underveis.

Dag 2: Apollo Bay til Port Fairy (188 km)

Like etter dere har forlatt Apollo Bay venter De tolv apostler, steinformasjonene som er det aller mest kjente landemerket langs Great Ocean Road. Kjøreturen til Port Fairy tar under tre timer, så det er rikelig med tid til å stoppe langs veien for å beundre og fotografere disse naturlige underverkene.

Dag 3: Port Fairy til Robe (291 km eller 487 km via the Grampians)

Ved å kjøre raskeste vei videre langs kysten er dere fremme i Robe på tre timer. Det anbefales imidlertid å komme seg tidlig avgårde for å heller legge turen innom Grampians National Park. Det er en fjellkjede med spennende og variert natur, utkikkspunkter med spektakulær utsikt og flotte turmuligheter.

Dag 4: Robe til Barossa Valley (350 km)

Ferden fortsetter vestover til Barossa Valley, kjent for mat og vin av ypperste klasse. Dette er ikke bare et av Australias beste vindistrikter, men også et vakkert naturlandskap med en spennende historie. På den fire timer lange kjøreturen fra Robe passerer dere flere småbyer, men det kan være en idé å vente med lunsjen til ankomst Barossa Valley. I hvert fall hvis det frister med et gourmetmåltid akkompagnert av noe godt i glasset, både til lunsj og middag.

Dag 5: Barossa Valley til Adelaide (80 km)

Bruk gjerne dagen i Barossa Valley før dere reiser videre til Adelaide. Som nevnt er dette et naturskjønt område, og enten man er over eller under gjennomsnittlig interessert i vin, så er det en lærerik og hyggelig opplevelse å komme på omvisning på en av vingårdene som tar imot publikum. Mange av vingårdene har vært familiedrevet i generasjoner, med dyktige guider som byr på innsikt i både lokalhistorie og druenes vei fra vinrankene til ferdig produkt.

Les også: Kjør selv i Australia og New Zealand

har du spørsmål?

Våre reisespesialister hjelper deg.

Man-fre 08.30 – 16.30

Flere spennende kjøreruter

Britz ved Kata Tjuta.
Kjør selv
Denne roadtripen fra Adelaide til Darwin byr på essensen av Australia. Store opplevelser venter når dere krysser Australia fra sør til nord.
Les artikkelen
Delfin i Monkey Mia.
Kjør selv
Kysten av Western Australia er et kontrastfylt landskap hvor outbacken møter kysten, og helt perfekt for roadtrip.
Les artikkelen