New Zealand for mat- og vinentusiaster

Foto: THL

Hjem > Kjør selv > New Zealand for mat- og vinentusiaster
Kjør selv - New Zealand for mat- og vinentusiaster

Klikk på kartet for større format.

New Zealand for mat- og vinentusiaster

Kjør selv

7 dager

Auckland, Rotorua, Napier, Wellington, Blenheim, Kaikoura, Christchurch

Avreise fra Auckland

Hele året

Få et tilbud

På denne roadtripen fra Auckland til Christchurch får dere oppleve både anerkjente vindistrikter og New Zealands fascinerende natur. Destinasjonene er nøye valgt ut med tanke på mat- og vinopplevelser fra øverste hylle.

Dag 1: Auckland til Rotorua (230 km)

Ferden starter i Auckland og kjøreturen til Rotorua tar rundt to og en halv time.

Ved å ta taubanen opp til Skyline Restaurant på Mount Ngongotaha får dere spektakulær utsikt over Rotorua. Byen er kjent for det særegne naturlandskapet, som preges av høy geotermisk aktivitet i form av geysirer, varme kilder og boblende gjørme. Rotorua er også urfolket maorienes hovedstad, hvor deres kultur og tradisjoner er ivaretatt. For å bli bedre kjent med maorikulturen anbefales Maori Hangi Dinner & Concert på kvelden, hvor dere får servert både kulturelle innslag og middag tilberedt på tradisjonelt maorisk vis.

Dag 2: Rotorua til Napier (219 km)

Kjøreturen videre til Napier tar rundt tre timer og underveis passerer dere Lake Taupo, som er New Zealands største innsjø. Napier er en kystby i regionen Hawke’s Bay og et yndet reisemål for både mat- og vinentusiaster. Her dyrkes druesortene Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah og Malbec for rødvinsproduksjon, samt Chardonnay og Sauvignon Blanc til hvitvin.

Dag 3: Napier

Napier er en sjarmerende by med spennende arkitektur og kunstneriske innslag i bybildet. Verdt å få med seg er botanisk hage, Marine Parade og New Zealands største akvarium.

Et stalltips er å starte dagen med omvisning, lunsj og vinsmaking på Church Road Winery, som er en av landets eldste og mest tradisjonsrike vinprodusenter. Her kan dere bli med på “Behind the Scenes Tour” og se hvordan de edle dråpene blir til.

Dag 4: Napier til Wellington (350 km)

I dag krysser dere New Zealand på tvers fra øst til vest og ender opp i Wellington. Hovedstaden havner ofte i skyggen av større og mer kjente Auckland, men mange newzealendere vil skrive under på at Wellington overgår Auckland på den kulinariske tronen. Ellers er Wellington en vakker by med et kompakt bysentrum og en trivelig havnepromenade.

Dag 5: Wellington til Blenheim via Picton (28 km)

Fergen over til Picton på Sørøya tar tre og en halv time. Derfra er det kort vei videre til Blenheim i Marlborough-regionen, som er verdensberømt for sin Sauvignon Blanc. Kombinasjonen av klimaet og jordsmonnet gir druene en dyp og karakteristisk aroma, som gjør vinen ettertraktet over hele verden.

Dag 6: Blenheim

For å få med seg det beste av dette naturskjønne stedet anbefaler vi dagsutflukten Marlborough Icons Tour. Den begynner med en guidet båttur i skjærgården. Om bord får dere innsikt i historie, flora og fauna. Det blir også vinsmaking underveis.

Skjærgårdens mange øyer og sund skaper eksepsjonelt gode forutsetninger for såkalt akvakultur, med kommersiell produksjon av blant annet laks, østers og andre skjell. Etter omvisning på noen av produksjonsanleggene avrundes utflukten med prøvesmaking av den samme sjømaten – selvfølgelig akkompagnert av et glass Marlborough Sauvignon Blanc av ypperste kvalitet.

Dag 7: Blenheim til Christchurch via Kaikoura (316 km)

Dere følger kystveien sørover mot Christchurch og på veien kjører dere gjennom Kaikoura. Her møtes høyfjellet og havet i et dramatisk landskap. Stedet regnes som et av de beste i verden for hvalsafari, hvor man også kan regne med å se delfiner, seler og sjøfugl av mange slag. Kaikoura har dessuten svært gode sjømatrestauranter når klokken nærmer seg lunsj. Kjøreturen fra Blenheim til Christchurch tar rundt fire timer, så dere har tid til å tilbringe dagen i Kaikoura og være fremme i Christchurch på kvelden.

Les også: Kjør selv i Australia og New Zealand

Gjør drømmereisen til virkelighet

Flere spennende kjøreruter

Roadtrip på New Zealand.
Kjør selv
På denne rundturen i New Zealand venter majestetisk og variert natur, koselige småbyer, livlige storbyer og opplevelser man ikke får noe annet sted i verden.
Les artikkelen
Queenstown.
Kjør selv
I løpet av seks dager på landeveien får dere oppleve Sørøyas røffe og unike naturlandskap, hvor fjell, skog, hav og isbreer møtes.
Les artikkelen