New Zealand: Nordøya og Sørøya på 12 dager

Foto: komkrity - stock.adobe.com

Hjem > Kjør selv > New Zealand: Nordøya og Sørøya på 12 dager
Kjør selv - New Zealand: Nordøya og Sørøya på 12 dager

Klikk på kartet for større format.

New Zealand: Nordøya og Sørøya på 12 dager

Kjør selv

12 dager

Auckland, Rotorua, Taupo, Napier, Wellington, Blenheim, Kaikoura, Mount Cook, Queenstown, Dunedin, Christchurch

Avreise fra Auckland

Hele året

Få et tilbud

På denne rundturen får dere oppleve det beste av hele New Zealand fra nord til sør. Underveis venter det majestetisk og variert natur, koselige småbyer, livlige storbyer og opplevelser man ikke får noe annet sted i verden. Reisen er lagt opp med passe lange etapper mellom destinasjonene og noen hele dager på samme sted.

Dag 1: Auckland til Rotorua (235 km)

Fra Auckland setter dere kursen sørover. Halvveis til Rotorua kjører dere gjennom Hamilton, som er New Zealands fjerde største by. Noen mil etter Hamilton er det mulig å ta en avstikker til Hobbiton – et av filmsettene for Ringenes Herre-trilogien og en svært populær turistattraksjon.

Dag 2: Rotorua

Allerede da dere nærmet dere Rotorua dagen før la dere trolig merke til både underjordisk damp og lukten av svovel. Regionen er kjent for sin geotermiske aktivitet med geysirer, boblende gjørme og varme kilder. Dette er også maorienes hovedstad, hvor dere kan oppleve urbefolkningens tradisjoner og kultur, som er bevart bedre her enn noe annet sted i landet. En fin måte å avrunde dagen i Rotorua på er Maori Hangi Dinner & Concert, hvor dere får servert både kulturelle innslag og middag tilberedt på tradisjonelt maorisk vis.

Dag 3: Rotorua til Napier (219 km)

Dagens etappe tar rundt tre timer i effektiv kjøring. Underveis kommer dere forbi Lake Taupo, som er New Zealands største innsjø. Her kan dere vurdere å legge inn et stopp og bli med på Taupo Classics Combo for å oppleve mer av dette naturskjønne området.

Dag 4: Napier

Napier ligger på østkysten i en av New Zealands mange anerkjente vinregioner. Byen har 65 000 innbyggere og et stort utvalg av gode restauranter. Det er en sjarmerende by med spennende arkitektur og kunstneriske innslag i bybildet. Andre trekkplaster er botanisk hage, Marine Parade og New Zealands største akvarium.

Dag 5: Napier til Wellington (315 km)

Dere forlater kysten av Stillehavet og kjører sørvestover. Omtrent fire timer senere er dere fremme i Wellington med utsikt over Tasmanhavet. Hovedstaden har et kompakt bysentrum med hyggelig havnepromenade, førsteklasses restauranter og kulturelle severdigheter. Nasjonalmuseet Te Papa kan absolutt anbefales, og når dagen går mot kveld finnes det både innen- og utendørs teaterforestillinger.

Dag 6: Wellington – Picton – Blenheim (28 km)

Fergen bruker tre og en halv time fra Wellington over til Picton på Sørøya. Fra Picton er det bare en kort kjøretur videre til Blenheim. Dere er nå i Marlborough-regionen, som både er naturskjønn og berømt for vindruen Sauvignon Blanc. På flere av vingårdene er det mulig å komme på guidet omvisning og følge druenes vei fra vinrankene til edle dråper.

Dag 7: Blenheim – Kaikoura – Christchurch (316 km)

Ferden fortsetter sørover langs Sørøyas østkyst. Underveis passerer dere flere utkikkspunkter og småbyer. Halvveis til Christchurch kjører dere gjennom Kaikoura, som er et av verdens beste steder for hvalsafari. Her er det også et fascinerende landskap hvor fjellet møter kysten. Toppen av Manakau-fjellet er 2600 meter høy og bare en drøy mil fra havet. Kaikoura har dessuten gode restauranter med særlig fokus på kortreist sjømat.

Dag 8: Christchurch til Aoraki, Mount Cook (332 km)

Neste stopp er nasjonalparken Aoraki, hvor Mount Cook ligger. Dette er New Zealands høyeste fjell med sine 3724 meter over havet. Ved ankomst Aoraki kan dere bli med på en guidet tur i båt på Lake Pukaki med fantastisk utsikt over fjellet og isbreen Tasman Glacier. Beregn fire timers kjøring fra Christchurch.

Dag 9: Mount Cook til Queenstown (262 km)

Queenstown ligger i høylandet på Sørøya og har et klima som kan minne om det norske og svenske, med tydelige årstider og skiføre om vinteren. Byen er en kjent destinasjon for alle typer ekstremsport som alpint, fallskjermhopping, strikkhopping, terrengsykling, fjellklatring og rafting, for å nevne noen av de mange mulighetene.

Dag 10: Queenstown

Hele dagen er til disposisjon i Queenstown. Hvis aktivitetene nevnt over byr på i overkant mye adrenalin, så er det også ypperlige turmuligheter til fots, på sykkel/el-sykkel eller på hesteryggen. Sentrum av byen er lite og oversiktlig med godt utvalg kafeer og restauranter.

Dag 11: Queenstown til Dunedin (286 km)

Kjøreturen til Dunedin på østkysten tar tre og en halv time gjennom fjell, skog og jordbruksområder. Dunedin er den nest største byen på Sørøya med 123 000 innbyggere. Byen har en rik historie tilbake til gullrushet på siste halvdel av 1800-tallet og fascinerende arkitektur fra samme epoke. Dyrelivet på halvøya Otago Peninsula er også verdt å få med seg med blant annet pingviner og albatrosser.

Dag 12: Dunedin til Christchurch (363 km)

Etter oppholdet i Dunedin kjører dere nordover langs kysten med kurs for Christchurch. Et fint sted å stoppe underveis er Oamaru, som i likhet med Dunedin er en arkitektonisk reise tilbake til Viktoriatiden på 1800-tallet.

Start planleggingen av drømmereisen

Flere spennende kjøreruter

Tongariro National Park.
Kjør selv
Nordøya på New Zealand har store kontraster, fra grønt og frodig kystlandskap til Rotoruas “månelandskap” med synlig geotermisk aktivitet.
Les artikkelen
Queenstown.
Kjør selv
I løpet av seks dager på landeveien får dere oppleve Sørøyas røffe og unike naturlandskap, hvor fjell, skog, hav og isbreer møtes.
Les artikkelen