New Zealand: Nordøya på 7 dager

Foto: Erik_AJV - stock.adobe.com

Hjem > Kjør selv > New Zealand: Nordøya på 7 dager
Kjør selv - New Zealand: Nordøya på 7 dager

Klikk på kartet for større format.

New Zealand: Nordøya på 7 dager

Kjør selv

7 dager

Auckland, Rotorua, Taupo, Napier, Tongariro, Matamata, Waitomo

Avreise fra Auckland

Hele året

Få et tilbud

New Zealands unike og varierte natur står i fokus på denne rundturen på Nordøya. Underveis blir det store kontraster, fra grønt og frodig kystlandskap til Rotoruas “månelandskap” med synlig geotermisk aktivitet.

Dag 1: Auckland til Rotorua (230 km)

Dere legger metropolen Auckland bak dere og kjører gjennom jordbruksområder og skog på vei sørover. Når dere nærmer dere Rotorua kan dere forvente både skyer av damp fra jordens indre og lukten av svovel.

Dag 2: Rotorua

Rotorua er kjent for sin geotermiske aktivitet med geysirer, boblende gjørme og varme kilder. En fin måte å oppleve dette unike stedet på er Waimangu Experience, hvor man får se de underjordiske kreftene i sving. Det er en halvdagsutflukt med fottur i nasjonalparken og båtcruise på Lake Rotomahana.

Rotorua er også maorienes hovedstad hvor dere kan bli kjent med urbefolkningens tradisjoner og kultur. For et nærmere innblikk i maorikulturen kan dere bli med på Cultural Performance & Hangi på kvelden, som består av både en kulturell forestilling og middagsbuffet tilberedt på tradisjonelt maorisk vis.

Dag 3: Rotorua til Napier (219 km)

På vei til Napier på østkysten kommer dere forbi Lake Taupo, som er New Zealands største innsjø. Her kan dere vurdere å legge inn et stopp for Taupo Classics Combo, som er en tre timers utflukt med kombinasjon av katamaran og hurtigbåt.

Napier er en sjarmerende kystby med 65 000 innbyggere. Byen ligger i Hawke’s Bay-regionen, som er et yndet reisemål for mat- og vinentusiaster. Her kan dere forvente kortreist gourmetmat på de mange gode restaurantene, og omkringliggende vingårder kan besøkes for omvisning, prøvesmaking og lunsj. Verdt å få med seg er også botanisk hage, Marine Parade og New Zealands største akvarium.

Dag 4: Napier til Tongariro (208 km)

Neste stopp er Tongariro National Park, som trygt kan sies å være en kontrast til vinrankene og det frodige kystlandskapet dere reiser fra. Dette er et helt unikt vulkansk landskap med smaragdgrønne innsjøer og det som ser ut som karakteristiske månekratere. Her ble flere scener i Ringenes Herre-filmene spilt inn, primært hovedpersonen Frodos vei gjennom ugjestmilde strøk på vei til Mordor.

Dag 5: Tongariro til Matamata (200 km)

Ferden fortsetter videre nordover til et nytt lite stykke Ringenes Herre. Utenfor den lille byen Matamata ligger nemlig Hobbiton – den fiktive landsbyen i “the Shire” fra både Ringenes Herre-trilogien og Hobbiten-filmene. Etter innspilling ble filmsettet med de karakteristiske Hobbit-husene og de idylliske omgivelsene bevart som en turistattraksjon.

Dag 6: Matamata

I Hobbiton kan man velge mellom forskjellige omvisninger på filmsettet som varer fra to til fire timer, med eller uten matservering underveis. Serveringsstedet som i filmene går under navnet Green Dragon Inn heter Shire’s Rest Café. Her kan man spise lunsj, Evening Banquet og selvfølgelig serveres det Second Breakfast når man er i Hobbit-land.

Dag 7: Matamata til Auckland via Waitomo (292 km)

Fra Matamata kjører dere vestover og er i Waitomo etter omtrent en time. Her foregår det et sjeldent naturfenomen inne i de underjordiske grottene. Glowworm kalles Sankthansorm på norsk. Det er en ganske vanlig fluelarve, men i mørket begynner de å lyse gjennom en kjemisk reaksjon. De er på størrelse med tuppen av en fyrstikk, men veldig mange og til sammen skaper de et magisk lysshow på tak og vegger inne i grottene. Det hele fortoner seg som en stjernehimmel i miniatyr.

Tilgang til grottene skjer via turoperatører som tilbyr omvisning i små grupper, alle med guide som ivaretar sikkerheten. Bli med i en båt som glir stille inn på vannet i bunnen av grottene, eller en mer adrenalinfylt variant med en kombinasjon av underjordisk rafting og ziplining.

Etter besøket i Waitamo kjører dere nordover og bruker et par timer på veien før dere er tilbake i Auckland.

Start planleggingen av drømmereisen

Flere spennende kjøreruter

Mat og vin på New Zealand.
Kjør selv
På denne roadtripen fra Auckland til Christchurch får dere oppleve både anerkjente vindistrikter og New Zealands fascinerende natur.
Les artikkelen
Roadtrip på New Zealand.
Kjør selv
På denne rundturen i New Zealand venter majestetisk og variert natur, koselige småbyer, livlige storbyer og opplevelser man ikke får noe annet sted i verden.
Les artikkelen