New Zealand: Sørøya på 6 dager

Foto: Destination Queenstown

Hjem > Kjør selv > New Zealand: Sørøya på 6 dager
Kjør selv - New Zealand: Sørøya på 6 dager

Klikk på kartet for større format.

New Zealand: Sørøya på 6 dager

Kjør selv

6 dager

Christchurch, Mount Cook, Queenstown, West Coast

Avreise fra Christchurch

Hele året

Få et tilbud

I løpet av seks dager på landeveien får dere oppleve Sørøyas røffe og unike naturlandskap, hvor fjell, skog, hav og isbreer møtes. Dere besøker også Queenstown, kjent som et eldorado for naturopplevelser og ekstremsport.

Dag 1: Christchurch til Queenstown via Mount Cook (594 km)

Ferden begynner i Christchurch på østkysten. Etter noen timers kjøring vestover skifter landskapet karakter når dere begynner på stigningen opp i fjellet. Underveis kan dere gjøre et stopp ved Lake Tekapo for flott utsikt over Søralpene. Mount Cook er New Zealands høyeste fjell med sine 3724 meter over havet og et majestetisk syn. Til tross for Sørøyas beskjedne størrelse er Søralpene på høyde med de østerrikske alpene. Fra Mount Cook fortsetter dere sørover og bruker rundt tre timer videre til Queenstown.

Dag 2: Queenstown

Queenstown er kjent for sin flotte natur, og ikke minst ekstremsport i alle fasonger og varianter. Enten du er en rutinert fallskjermhopper eller vurderer ditt aller første strikkhopp, så vil du elske denne byen. Hit valfarter folk fra alle verdens hjørner på jakt etter kombinasjonen av adrenalinkick og store naturopplevelser. Mulighetene er mange også om man vil ta det litt roligere. Naturen kan oppleves til fots, på sykkel, i kajakk eller på hesteryggen. Fra juni til oktober er det skiføre og åpne alpinbakker.

Dag 3: Queenstown

Benytt dagen til å ta for dere av Queenstowns mange spennende aktiviteter, eller kjør videre vestover for heldagsutflukt til Milford Sound med fjordcruise. Kjøreturen til Milford Sound tar i underkant av fire timer hver vei med praktfull utsikt underveis. Vel fremme i Milford Sound blir dere med på et cruise langs hele fjorden ut til havet. Naturguider er med på turen og forteller om områdets historie, flora og fauna. Sjansen er god for å få se seler, delfiner og pingviner underveis.

Dag 4: Queenstown – West Coast Glaciers (355 km)

Etter oppholdet i Queenstown bærer det nordover igjen med retning Franz Josef Glacier. Det er en 12 kilometer lang isbre som ligger bare 300 meter over havet på det laveste punktet.

Dag 5: West Coast Glaciers

Det er to forskjellige måter dere kan utforske dette fascinerende området der fjellet og isbreene møter havet. Den ene er å bli med på guidede fotturer langs Waiho River. Det er også mulig å bli med på en halvdagsutflukt med helikoptersightseeingen Franz Josef Helihike. Da får dere spektakulær utsikt fra fugleperspektiv, før helikopteret lander på isbreen og dere blir med på guidet brevandring.

Dag 6: West Coast Glaciers til Christchurch via Greymouth (420 km)

Dere kjører nordover langs kysten og kommer til Greymouth etter 180 kilometer. Herfra kan dere enten kjøre videre østover til Christchurch, eller levere leiebilen i Greymouth og ta toget TranzAlpine over fjellet til Christchurch. Togturen er en opplevelse i seg selv og gjør et stopp i Arthur’s Pass National Park hvor dere kan bli med på en tur til fots. Toget bruker 10 timer og er fremme i Christchurch på kvelden.

Start planleggingen av drømmereisen

Flere spennende kjøreruter

Roadtrip på New Zealand.
Kjør selv
På denne rundturen i New Zealand venter majestetisk og variert natur, koselige småbyer, livlige storbyer og opplevelser man ikke får noe annet sted i verden.
Les artikkelen
Mat og vin på New Zealand.
Kjør selv
På denne roadtripen fra Auckland til Christchurch får dere oppleve både anerkjente vindistrikter og New Zealands fascinerende natur.
Les artikkelen