Oppdag Western Australias skjulte perler

Foto: Tourism Western Australia

Hjem > Kjør selv > Oppdag Western Australias skjulte perler
Kjør selv - Oppdag Western Australias skjulte perler

Klikk på kartet for større format.

Oppdag Western Australias skjulte perler

Kjør selv

6 dager

Perth, Margaret River, Cape Leeuwin, Pemberton, Denmark, Albany

Avreise fra Perth

Hele året

Få et tilbud

I regionen sør for Perth venter det fantastisk mat og vin, store naturopplevelser og et historisk sus fra kolonitiden. Destinasjonene ligger litt utenfor hovedstrømmen av turister og dere kan legge opp aktivitetene fra dag til dag etter egne ønsker og preferanser.

Dag 1: Perth til Margaret River (270 km)

Turen går sørover fra storbyen Perth og de urbane omgivelsene skifter til landlige. Etter 170 kilometer kommer dere forbi Bunbury, hvor det er mulig å bli med på delfincruise og besøke byens akvarium. Litt videre sørover kjører dere gjennom Busselton, som har et undervannsobservatorium hvor man kan se det marine livet utfolde seg fra orkesterplass.

Dag 2: Margaret River

Denne delen av Western Australia har hav på tre kanter og et klima som ligger nært det man finner i det nordlige Middelhavet. Her holder også noen av Australias mest anerkjente vinprodusenter til.

Om man er interessert i vin og vil på omvisning og prøvesmaking på vingårder, så er det mulig å parkere bilen og bli med på en dagsutflukt med sjåfør. Et typisk program består av besøk på tre-fire vingårder med en bedre lunsj underveis. Dere besøker både stor- og småskalaprodusenter og får et unikt innblikk i hele prosessen fra vinranke til ferdig produkt.

Alternativt kommer bilen godt med når man skal utforske Margaret River-regionen. Avstandene er såpass store at man trenger bil, men heller ikke større enn at det meste er innenfor en halvtimes kjøretur. Landskapet langs kysten er variert og perfekt for fotturer. På de postkortvakre strendene er det også gode surfemuligheter både for nybegynnere og viderekommende.

Dag 3: Margaret River til Pemberton (187 km)

Ta en liten avstikker innom Cape Leeuwin Lighthouse på veien. Vel fremme i Pemberton kan dere se frem til å ta en tur i urskogen blant majestetiske Karri-trær, som er blant verdens aller høyeste trær. De eldste av dem hadde allerede stått her i 100 år da den engelske sjøfareren James Cook ankom Australia i 1770.

Dag 4: Pemberton til Albany (240 km)

Ferden fortsetter sørover til dere treffer havet og følger kystveien videre til Albany. Underveis kan dere gjøre et stopp i Northcliffe, som har en skulpturpark av statuer skåret ut av digre trestammer. Dere kjører også gjennom den idylliske feriebyen med det klingende navnet Denmark, som har flotte strender med fascinerende klippeformasjoner.

Dag 5: Albany

Albany har en spennende kolonihistorie som strekker seg tilbake til de første bosettingene ble etablert i 1826. Mye av den opprinnelige arkitekturen er intakt og i havnen ligger det en replika av seilskuten Brig Amity, som brakte de første europeerne hit. Amity Trail er en byvandring som tar en halvtime, hvor dere får se både Brig Amity og de historiske bygningene fra kolonitiden.

Byen har rundt 35 000 fastboende og et bra utvalg av restauranter, som kan boltre seg i kortreiste råvarer fra havet og omkringliggende landbruk. Fra juni til oktober er det svært gode muligheter for å se knølhvaler på hvalsafari. På sin ferd mellom verdenshavene samles knølhvalene i farvannene utenfor Albany, hvor de leker og sosialiserer. Det er også turstier gjennom vakkert og variert naturlandskap langs kysten.

Dag 6: Albany til Perth (420 km)

Ved å kjøre motorveien tilbake til Perth bruker dere i underkant av fem timer i effektiv kjøretid. Ett av stedene som er verdt et stopp underveis er Stirling Range National Park. Det er en fjellkjede som strekker seg opp til 1000 meter over havet og det eneste stedet i Western Australia hvor det kan legge seg snø om vinteren. Her finnes det merkede turløyper opp til utkikkspunkt med fantastisk utsikt over nasjonalparken. De korteste er på rundt halvannen kilometer hver vei, med bratt stigning på vei opp til toppen.

I Kojonup, som ligger omtrent halvveis til Perth, kan dere besøke Kodja Place for å lære mer om livet til både de første europeiske bosetterne i regionen, samt aboriginene som har holdt til her i mange tusen år.

Les også: Kjør selv i Australia og New Zealand

har du spørsmål?

Våre reisespesialister hjelper deg.

Man-fre 08.30 – 16.30

Flere spennende kjøreruter

Cradle Mountain.
Kjør selv
Tasmania er et reisemål som blir stadig mer populært og med leiebil har man muligheten til å utforske byene, naturen og turistattraksjonene i eget tempo.
Les artikkelen
Wilsons Promontory.
Kjør selv
Kystveien mellom Sydney og Melbourne er en av Australias vakreste kjørestrekninger. Den varierte kjøreturen tar deg gjennom søvnige kystbyer, nasjonalparker som yrer av dyreliv og lange folketomme strender.
Les artikkelen