Roadtrip langs delfinkysten i Western Australia

Foto: Tourism Western Australia

Hjem > Kjør selv > Roadtrip langs delfinkysten i Western Australia
Kjør selv - Roadtrip langs delfinkysten i Western Australia

Klikk på kartet for større format.

Roadtrip langs delfinkysten i Western Australia

Kjør selv

5 dager

Perth, Nambung NP, Geraldton, Monkey Mia, Kalbarri NP

Avreise fra Perth

Hele året

Få et tilbud

Kysten av Western Australia er et kontrastfylt landskap hvor outbacken møter kysten, og helt perfekt for roadtrip. På kjøreturen nordover fra Perth venter det store naturopplevelser, lekne delfiner og idylliske feriebyer.

Dag 1: Perth til Geraldton (417 km)

Dere legger storbyen bak dere på vei nordover mot Geraldton. Turen tar rundt fire og en halv time i effektiv kjøretid, og omtrent halvveis kommer dere til Nambung National Park, som er verdt et stopp. Her ligger blant annet Pinnacles Desert med sine spesielle kalksteinsformasjoner. Omtrent ved avkjørselen inn til nasjonalparken er det bademuligheter på stranden ved Hangover Bay. Litt videre fra Hangover Bay kommer dere til kystbyen Cervantes. Legg inn et stopp her hvis det frister med fersk sjømat til lunsj.

Geraldton er en hyggelig ferieby med en avslappet atmosfære – hit reiser folk for å nyte livet og slappe av på de flotte strendene. Det er også et bra utvalg av kafeer og restauranter sentrert rundt Marine Terrace i sentrum.

Dag 2: Geraldton til Monkey Mia (432 km)

Dere fortsetter nordover på North West Coastal Highway. Turen går gjennom øde og ørkenaktige områder frem til dere igjen ser havet og nærmere dere Monkey Mia.

Dag 3: Monkey Mia

Monkey Mia er et lite ferieparadis omgitt av havet og strender på den ene siden, mens det innover i landet er outback med karrig vegetasjon og den karakteristiske røde sanden. Den store attraksjonen er delfinene som trekker inn på strendene hver dag og er omtrent like nysgjerrige på mennesker som vi er på dem. Et alternativ til å tilbringe dagen på stranden er å bli med en av operatørene som arrangerer båtcruise med ulike tema og varighet.

Dag 4: Monkey Mia til Kalbarri (390 km)

Etter to netter i Monkey Mia går ferden sørover igjen. Neste stopp er Kalbarri National Park, som har et fascinerende naturlandskap med variert outback. Murchison River har gravd seg gjennom landskapet på vei mot havet og det livgivende vannet skaper en frodig kontrast til det ellers ørkenaktige området. Om våren sørger villblomstene for en vakker symfoni av farger.

Dag 5: Kalbarri til Perth (586 km)

Den siste etappen inn til Perth tar drøye seks timer. Hvis dere vil legge inn et stopp underveis kan dere kjøre via New Norcia for å besøke benediktinerklosteret som ble etablert i 1847. Stedet har en spennende historie og fantastisk arkitektur. Munker og nonner i benediktinerordenen holder fortsatt til i klosteret og det arrangeres to daglige omvisninger med guide.

har du spørsmål?

Våre reisespesialister hjelper deg.

Man-fre 08.30 – 16.30

Flere spennende kjøreruter

Great Barrier Reef Drive.
Kjør selv
På denne roadtripen utforsker dere kysten av Queensland i det nordøstre Australia. Langs denne kyststrekningen møter regnskogen Great Barrier Reef.
Les artikkelen
Maui på Great Ocean Road.
Kjør selv
På denne femdagers kjøreturen fra Melbourne til Adelaide får dere god tid til å utforske Australias røffe, men naturskjønne sørkyst langs Great Ocean Road.
Les artikkelen