Sydney til Brisbane: Roadtrip langs østkysten

Foto: Tourism Australia

Hjem > Kjør selv > Sydney til Brisbane: Roadtrip langs østkysten
Kjør selv - Sydney til Brisbane: Roadtrip langs østkysten

Klikk på kartet for større format.

Sydney til Brisbane: Roadtrip langs østkysten

Kjør selv

7 dager

Sydney, Hunter Valley, Port Stephens, Coffs Harbour, Byron Bay, Gold Coast, Brisbane

Avreise fra Sydney

Hele året

Få et tilbud

Kyststrekningen mellom storbyene Sydney og Brisbane er perfekt for en ukes roadtrip. Underveis blir dere kjent med det ekte og autentiske Australia.

Dag 1: Sydney til Hunter Valley (247 km)

På veien nordover kan dere vurdere å legge inn et stopp i havnebyen Newcastle. Hunter Valley er Australias eldste vindistrikt og kjent for druetypene Semillon og Syrah. Flere av vingårdene ønsker besøkende velkommen til omvisning, vinsmaking og en bedre lunsj. Disse er ofte familiedrevet gjennom generasjoner og guidene gir et unikt innblikk i historie, kultur og druenes vei fra høsting til edle dråper. I tillegg til vin reiser folk hit for de gode restaurantene.

Dag 2: Hunter Valley til Port Stephens (100 km)

Port Stephens har et digert, naturlig havnebasseng omgitt av hele 26 strender. Om dere ikke vil tilbringe hele dagen på en av disse, så er det flotte turstier i området. Det er mange operatører som tilbyr cruise i skjærgården med forskjellig tema, alt fra en romantisk seiltur med piknik til hvalsafari og svømming med delfiner.

Dag 3: Port Stephens til Coffs Harbour (418 km)

Dere kjører kystveien videre til Coffs Harbour. Turen tar rundt fire timer og dere kommer forbi flere små kystbyer, innsjøer, regnskog og flotte utkikkspunkter. Ferden har så langt tatt dere fra temperert klimasone og over i den subtropiske, noe som er merkbart på naturlandskapet så vel som luftfuktigheten.

Opp gjennom historien har både tømmerindustrien og bananplantasjene vært hjørnesteinsbedrifter i Coffs Harbour, men byen med ca. 80 000 innbyggere er i dag primært en ferieby. Fornøyelsesparken The Big Banana er et kjent landemerke, og litt innover i landet ligger det regnskog med turmuligheter.

Dag 4: Coffs Harbour til Byron Bay (240 km)

Byron Bay hadde en slags storhetstid på slutten av 1800-tallet, drevet frem av gullgraving og tømmerindustri. Deretter fulgte en periode som søvnig småby med kun noen få tusen fastboende. I løpet av 1990-tallet ble stedet igjen relevant da surfere og kunstnere la sin elsk på den lille byen med naturskjønne omgivelser og en perfekt surfestrand. Surfekulturen og kunstnersamfunnene ga byen et trendy preg, som deretter tiltrakk seg kjendiser og hipstere. I dag er Byron Bay en fascinerende smeltedigel og veldig annerledes enn typiske australske småbyer.

Dag 5: Byron Bay

En tur til Main Beach og det ikoniske fyrtårnet bør stå på programmet denne hele dagen i Byron Bay. Den kunstinteresserte kan boltre seg i gallerier og gatemarkeder, hvis det ikke frister mer med et surfekurs på stranden. Også på den gastronomiske scenen utmerker Byron Bay seg, med tydelig fokus på kortreist, økologisk og innovativ mat på restaurantene. Ikke bli overrasket om kelneren som serverer frokost opplyser om navnet på høna som la eggene.

Dag 6: Byron Bay til Gold Coast (92 km)

Kontrasten mellom Byron Bay og urbane Gold Coast er slående. Med sin lange rekke skyskrapere langs strandpromenaden kalles Gold Coast ofte for Australias svar på Miami. Bydelen Surfers Paradise bør oppleves med sine bilfrie handlegater, gode shoppingmuligheter og livlige natteliv.

Dag 7: Gold Coast til Brisbane (79 km)

Reisen er ved veis ende i Brisbane, som med sine drøyt to millioner innbyggere er Australias tredje største by. Brisbane River snirkler seg gjennom sentrum og langs elvebredden er det trivelige grøntområder med kafeer, restauranter og sandstranden South Bank midt i sentrum. Blant de mange andre attraksjonene Brisbane har å by på kan det nevnes museer, badeland, fornøyelsesparker og Lone Pine Koala Sanctuary.

Les også: Kjør selv i Australia og New Zealand

har du spørsmål?

Våre reisespesialister hjelper deg.

Man-fre 08.30 – 16.30

Flere spennende kjøreruter

Maui på Great Ocean Road.
Kjør selv
På denne femdagers kjøreturen fra Melbourne til Adelaide får dere god tid til å utforske Australias røffe, men naturskjønne sørkyst langs Great Ocean Road.
Les artikkelen
Kjør selv
I regionen sør for Perth venter det fantastisk mat og vin, store naturopplevelser og et historisk sus fra kolonitiden.
Les artikkelen