Fiordland

Fiordland National Park inkluderer Milford, Dusky og Doubtful Sound, og er et av de mest dramatiske og vakreste stedene på New Zealand.

Foto: A. Karnholz - stock.adobe.com

Kart Fiordland

Fiordland

Beliggenhet: Sørøya

Størrelse: 1,2 millioner hektar

Består av: Fjell, innsjøer, fosser, fjorder og regnskog

Turer og aktiviteter

Unike overnattingssteder

Fiordland National Park inkluderer Milford, Dusky og Doubtful Sound, og er et av de mest dramatiske og vakreste stedene på New Zealand. Opplev regionen til fots, fra vannet eller fra luften. Området har blitt formet av isbreer over hundretusenvis av år, og resultatet er eventyrlig.

Milford Sound ble av Rudyard Kipling beskrevet som verdens åttende underverk, og hvis du tar en flytur over området kommer du til å forstå hvorfor. Fjellveggene stiger rett opp fra fjordens mørke vann, fjelltoppene er himmelhøye og enkelte av fossefallene er så høye som 1000 meter. Når det regner i Milford Sound, noe det gjør ganske ofte, mangedobles vannmengden i fossefallene og resultatet er spektakulært.

Fiordland er virkelig stedet for fotturer. Tre av New Zealands ”Great Walks” finnes i dette området, der Milford Track uten tvil er New Zealands mest berømte. Den starter i Te Anau, og i løpet av 53 kilometer passerer man fantastisk natur med fjell, innsjøer, og enorme daler helt opp til Sutherland Falls, som er det høyeste fossefallet på New Zealand.

Se hva du kan oppleve i Fiordland.

Turer og aktiviteter i Fiordland

Unike overnattingssteder i Fiordland

Gjør drømmereisen til virkelighet

Inspirasjon

Hold deg oppdatert

Vær den første som får tilgang til reisenyheter, eksklusive tilbud og inspirerende tips.