Søk
Generic filters
Velg en side

Andre destinasjoner på Sørøya

Turer og aktiviteter

Øvrig på Sørøya

Marlborough

vinranker i marlborough

Marlborough er New Zealands største vinregion. Foto: Mike Heydon

Regionen Marlborough ligger på toppen av Sørøya og er New Zealands største vinregion. Deres Sauvignon Blanc er verdenskjent, og er alene en god grunn for å legge inn et stopp. Området har mange soltimer i løpet av året, og kan by på varierte opplevelser året rundt. Marlborough har over 40 vingårder, og vi anbefaler å være med på en guidet vintur i buss eller på sykkel.

Marlborough Sounds er området helt nord på Sørøya, som består av øyer, halvøyer og fjorder. Området er et kjent friluftsområde, med naturskjønne vandreruter, og for de aktive kan man leie kajakk, fiske, dykke og svømme med delfiner.

Stewart Island

dyreliv på stewert island

Stewart Island er et paradis for flora og fauna.

Stewart Island er New Zealands tredje største øy. Den ligger 30 km sør for Sørøya, 1 times ferjetur fra Bluff eller en 20 minutters flytur fra Invercargill. Det meste av øya ligger innenfor Rakiura National Park, som gjør det til et paradis for flora og fauna. Tette, skogkledde åser går helt ned til kystlinjen, og himmelen har ofte fantastiske farger ved soloppgang og solnedgang. Dette har gitt opphavet til maorienes navn på øya, Rakiura, som betyr ”land av en glødende himmel”.

Med New Zealands største bestand av lokale fugler, er Stewart Island et paradis for fugleentusiaster. Stewart Island har en liten landsby, Oban, som har ca. 400 innbyggere. Landsbyen har en dagligvarebutikk, et lite museum, håndverksbutikker, kafeer og restauranter.

Turer og aktiviteter

Gjør drømmereisen til virkelighet

Litt ekstra luksus i ferien?

Bo på noen av Sørøyas mest unike og luksuriøse overnattingssteder.

Fiordland Lodge

Fiordland Lodge

Fiordland National Park er et av de vakreste stedene på New Zealand. Fiordland Lodge ligger 5 minutter nord for Te Anau med en fantastisk utsikt over den store innsjøen Lake Te Anau.

Edenhouse

Edenhouse

Edenhouse ligger idyllisk til i vakre Orinoco Valley i hjertet av Nelson helt nord på Sørøya. Som gjest på den idylliske lodgen kan du boltre deg på den 200 mål store tomten som er vel anerkjent for sine vakre hager.

Otahuna Lodge

Otahuna Lodge

Otahuna Lodge oser av herskapelige klasse fra fordums tider, men er utstyrt med alle fasiliteter du ønsker deg fra et moderne luksushotell.

Eichardt’s Private Hotel

Eichardt’s Private Hotel

Eichardt’s Private Hotel er en institusjon i Queenstown. Hotellet har huset gjester siden 1860-tallet, og ble i 2016 utvidet med en moderne del rett ved siden av det originale bygget.

Bay of Many Coves

Bay of Many Coves

Perfekt beliggende ved vannkanten dypt inne i Marlborough Sounds finner du Bay of Many Coves, luksusovernatting med førsteklasses mat hvor du kan nyte livet i fred og ro.

Pin It on Pinterest