Andre destinasjoner på Sørøya

.

Hjem > New Zealand > Sørøya > Andre destinasjoner på Sørøya

Marlborough

Kart - Marlborough

Regionen Marlborough ligger på toppen av Sørøya og er New Zealands største vinregion. Deres Sauvignon Blanc er verdenskjent, og er

en god grunn for å legge inn et stopp. Området har mange soltimer i løpet av året, og kan by på varierte opplevelser året rundt. Marlborough har over 40 vingårder, og vi anbefaler å være med på en guidet vintur i buss eller på sykkel.

Marlborough Sounds er området helt nord på Sørøya, som består av øyer, halvøyer og fjorder. Området er et kjent friluftsområde, med naturskjønne vandreruter, og for de aktive kan man leie kajakk, fiske, dykke og svømme med delfiner.

Stewart Island

Kart - Stewart Island

Stewart Island er New Zealands tredje største øy. Den ligger 30 km sør for Sørøya, 1 times ferjetur fra Bluff eller en 20 minutters flytur fra Invercargill. Det meste av øya ligger innenfor Rakiura National Park, som gjør det til et paradis for flora og fauna. Tette, skogkledde åser går helt ned til kystlinjen, og himmelen har ofte fantastiske farger ved soloppgang og solnedgang. Dette har gitt opphavet til maorienes navn på øya, Rakiura, som betyr ”land av en glødende himmel”.

Med New Zealands største bestand av lokale fugler, er Stewart Island et paradis for fugleentusiaster. Stewart Island har en liten landsby, Oban, som har ca. 400 innbyggere. Landsbyen har en dagligvarebutikk, et lite museum, håndverksbutikker, kafeer og restauranter.

Gjør drømmereisen til virkelighet

Unike overnattingssteder på Sørøya

Christchurch