Oppdag ville og vakre Australia

Dette er en reise fullpakket med unike opplevelser av høy kvalitet.

Foto: Tourism NT/Kyle Hunter & Hayley Anderson

Hjem > Reiseforslag > Reiseforslag til Australia > Oppdag ville og vakre Australia

Reiseforslag

Oppdag ville og vakre Australia

Reiserute - Oppdag ville og vakre Australia

Høydepunkter

Arnhem Land, Darwin, Kangaroo Island, Great Ocean Road, Adelaide, Melbourne.

Varighet

17 dager

Avreise

Avreise mai-oktober

Reiseform

Reise på egenhånd

Pris

Fra kr. 118 000 per person når to reiser sammen

Dette er en reise fullpakket med unike opplevelser av høy kvalitet. Dere utforsker nasjonalparker og villmark der få andre mennesker har vært, får nærkontakt med det varierte dyrelivet, kjører landets vakreste kystvei og smaker på førsteklasses mat og vin.

Oslo – Darwin

Reisen starter fra Oslo, men det er mulig med tilslutning fra enkelte andre byer i Norge. Flyreisen går med SAS, Singapore Airlines og Silk Air via København og Singapore til Darwin.

Vel fremme blir dere kjørt til Adina Apartment Hotel som ligger midt i Darwins nye waterfront-område. Nyt det tropiske klimaet på stranden, i den kunstige lagunen eller på en av de mange restaurantene, kafeene og barene i området. Hovedgaten i Darwin ligger kun noen minutters spasertur unna.

Cullen Bay i Darwin.
Besøk Cullen Bay i Darwin, med flere gode restauranter.
Foto: Tourism Australia/Nicholas Kavo

5-dagerstur til Kakadu, Arnhem Land og Cobourg Peninsula

Neste morgen starter eventyret! I løpet av fem dager får dere oppleve et av Australias mest spennende villmarksområder. Ikke bare står bergkunst, fossefall, vakker natur og spennende dyreliv på programmet, dere besøker områder det er svært få forunt å oppleve.

Den første dagen blir dere bedre kjent med Kakadu National Park, som er Australias største nasjonalpark. Se etter saltvannskrokodiller og spennende fugler på Corroboree Billabong. Dere får også sett nærmere på noen av fossefallene og steinformasjonene som Kakadu er kjent for.

På dag to krysser dere inn i aboriginenes land, Arnhem Land. I løpet av dagen besøker dere et lite aboriginersamfunn, og får sett den beste bergkunsten man finner i Australia. Dagen ender på Cobourg Peninsula. Her ligger en unik kystcamp hvor dere skal bo de tre neste nettene.

Cobourg Coastal Camp.
Del dagens opplevelser med de andre gjestene på Cobourg coastal camp ved solnedgang.
Foto: David Hancock/SkyScans

På dag tre utforsker dere livet til sjøs i den største marineparken i Northern Territory. Livet under vann er av det helt eksepsjonelle slaget. Det er mulig å se hele seks ulike arter av skilpadder, delfiner, hai, krokodiller, rokker, krabber og massevis av fisk. Prøv lykken med fiskestang og se hva du drar opp fra havet!

På dag fire utforskes en annen del av Cobourg med firhjulstrekk. Dere vil blant annet jakte på krabber ved hjelp av gamle aboriginske jaktteknikker, og besøke et helt spesielt våtmarksområde som står på bevaringslisten til RAMSAR (en internasjonal miljøavtale opprettet av UNESCO).

Den siste dagen går turen fra Cobourg, tilbake gjennom Arnhem Land og inn i Kakadu. Strekk på beina på en gåtur opp på steinformasjonen Ubirr. På veien opp kan dere se bergkunsten som Ubirr er kjent for, før dere fra toppen får en fantastisk utsikt over våtmarkene i Kakadu. Turen avsluttes i Darwin, der dere sjekker inn på det samme hotellet som dere bodde på den første natten.

Adelaide og Barossa Valley

Etter en siste natt i Darwin flyr dere videre til Adelaide, der dere sjekker inn på elegante Mayfair Hotel, som er byens nyeste 5-stjerners hotell. Beliggende midt i hjertet av Adelaide er hotellet nært både restauranter, shopping og severdigheter. Adelaide har et rikt utvalg av kunst og kultur, utmerkede restauranter, gamle bygninger og en vennlig lokalbefolkning.

Barossa Valley.
Gjør dere klar for en herlig dag i Barossa Valley.
Foto: South Australian Tourism Commission

En heldagstur til vinområdet Barossa Valley er inkludert i løpet av oppholdet i Adelaide. I en liten gruppe og med en kunnskapsrik guide besøker dere vingårder der dere har mulighet for prøvesmaking. Dagen legges opp etter turdeltakernes ønsker og interesser, og mulige stoppesteder inkluderer vinprodusenter som Peter Lehmann, Torbreck og Henschke. Er dere spesielt interessert i mat anbefaler vi også at dere ber guiden stoppe på Maggie Beer Farmshop.

Kangaroo Island

Fra Adelaide reiser dere med buss og ferge til Kangaroo Island, øya som beskrives som en zoologisk hage uten gjerder. Etter ankomst blir dere møtt av en guide som viser dere øya de to neste dagene. Gå på fottur i eukalyptusskogen og se koalaer som tar en lur i trærne. Besøk hjemmet til verdens sjeldneste papegøye og let etter kenguruer og wallabyer i det fri.

Etter en herlig lunsj fortsetter turen til Seal Bay hvor guiden tar dere med på en spasertur på stranden blant en koloni med sjøløver. Dere spiser middag og overnatter på Aurora Ozone Hotel eller Mercure Kangaroo Island Lodge.

Seal Bay på Kangaroo Island.
Gå blant sjøløvene på Seal Bay på Kangaroo Island.
Foto: SATC

Etter frokost neste dag besøkes Flinders Chase National Park, hvor man finner kenguruer, echidnas, koalaer og utallige fuglearter. Dere besøker de merkelige steinformasjonene på Remarkable Rocks, og grotten Admirals Arch som blant annet er hjem til en stor koloni seler. Etter en elegant piknik-lunsj venter mer sightseeing før dere reiser tilbake i Adelaide. Dere tilbringer natten på Mayfair Hotel.

Kjør selv fra Adelaide til Melbourne

I Adelaide henter dere ut en leiebil og setter kursen mot sørøst. Første natten tilbringer dere i kystbyen Robe, før dere neste dag fortsetter videre inn i delstaten Victoria og kjører første del av verdenskjente Great Ocean Road. Legg inn stopp på kjente steder som Twelve Apostles og Loch Ard Gorge, før dere ender dagen i Apollo Bay.

Great Ocean Road.
Great Ocean Road er Australias vakreste kystvei.
Foto: Roberto Seba

Dagen etter kjører dere siste del av Great Ocean Road, før dere tar ferge over til Mornington Peninsula. Her tilbringer dere to netter i den lille byen Flinders. Ta livet med ro, eller bruke bilen til å utforske Mornington Peninsulas mange sjarmerende landsbyer.

Den siste dagen kjører dere inn til Melbourne, der dere leverer inn bilen ved ankomst.

Melbourne og Phillip Island

Melbourne sjekker dere inn på Crown Promenade. Hotellet ligger i Southbank-distriktet, et livlig område hvor man finner et godt utvalg av restauranter, cafeer og barer.

Penuin Parade på Phillip Island.
Opplev pingvinparaden på Phillip Island.
Foto: Robert Blackburn/Visit Victoria

En dagstur til pingvinøya Phillip Island er den siste utflukten som er inkludert. Der tar en av nasjonalparkens guider dere med for å kikke på de små pingvinene som øya er så berømt for. Hver dag ved solnedgang kommer pingvinene tilbake etter en dag ute på sjøen og dette fenomenet er kjent som «Penguin Parade». I tillegg kan dere få et siste møte med det australske dyrelivet på Moonlit Sanctuary og Koala Conservation Centre.

Rooftop bar i Melbourne.
Besøk en av rooftop barene i Melbourne.
Foto: Robert Blackburn

Den siste dagen i Melbourne har dere til egen disposisjon. Utforsk byens berømte nettverk av arkader og bakgater, der man finner et stort utvalg av kafeer, restauranter, barer og butikker. Dere kan også besøke noen av byens store sportsarenaer, Royal Botanic Gardens og bydelen St.Kilda, der dere kan gå en tur langs strandpromenaden.

Fra Melbourne flyr dere hjem igjen til Norge. Len dere tilbake og nyt den prisbelønnede servicen hos Singapore Airlines.

Pris

Alternativ 1

Fra kr. 118 000

Økonomiklasse på fly

Pris per person når to reiser sammen

Få pristilbud

Alternativ 2

Fra kr. 124 000

Premium økonomiklasse på fly

Pris per person når to reiser sammen

Få pristilbud

Alternativ 3

Fra kr. 162 000

Business Class på fly

Pris per person når to reiser sammen

Få pristilbud

Reisefakta

Avreisested

Oslo

Høydepunkter

Darwin, Arnhem Land, Adelaide, Kangaroo Island, Great Ocean Road, Melbourne, Phillip Island.

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo-Australia t/r i valgt klasse med Singapore Airlines
 • Innenlandsfly på økonomiklasse mellom Darwin og Adelaide
 • Flyavgifter og drivstofftillegg iht. dagens satser
 • 2 netter på Adina Apartment Hotel Darwin Waterfront
 • 5-dagersturen «Kakadu, Arnhem Land og Cobourg Peninsula Tour» inkl. overnattinger og måltider
 • 3 netter på Mayfair Hotel i Adelaide
 • Dagsturen «Best of Barossa»
 • 2-dagerstur på Kangaroo Island inkl. overnatting, måltider og reisen Adelaide-Kangaroo Island t/r
 • Leiebil fra Adelaide til Melbourne, 5 dager
 • 4 overnattinger på kjøreturen mellom Adelaide og Melbourne
 • Ferge Queenscliff-Sorrento
 • 2 netter på Crown Promenade Melbourne
 • Phillip Island Ultimate Eco Tour m/ VIP upgrade
 • Transfer mellom flyplass og hotell
 • Turistvisum til Australia

Prisen inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Personlige utgifter
 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører

Øvrig informasjon

Reisen kan forlenges og utvides. Stopp i Singapore tillatt i begge retninger.Kontakt oss for informasjon om avreise fra andre flyplasser i Norge.

Turkode

61250

NB! Reiseforslaget kan justeres

Du kan naturligvis få reisen akkurat slik den er satt opp her. Du kan også fortelle oss hva du ønsker, både i forhold til opplevelser, standard og reiselengde, slik at vi kan komme med et forslag som passer for akkurat deg og ditt budsjett.

Få et tilbud

Send oss dine ønsker.

En av våre reisespesialister vil deretter kontakte deg for å ta en nærmere prat om reisen.

Få et tilbud

Ved innsendelse av dette skjemaet godtar du Australiareisers personvernpolicy.

har du spørsmål?

Våre reisespesialister hjelper deg.

Man-fre 08.30 – 16.30

Se også

Australia

19 dager

Fra 63 900,-

Australia

16 dager

Fra 167 900,-