Søk
Generic filters
Velg en side

Utforsk kysten av Western Australia

Kyststrekket fra Perth til Broome er en fantastisk opplevelse, med utallige kritthvite strender, spennende nasjonalparker og rev med hundrevis av fiske- og korallarter.

Turprogram

Utforsk kysten av Western Australia

Reiseforslag:

Utforsk kysten av Western Australia

}

15 dager

Perth, Kalbarri, Monkey Mia, Exmouth, Ningaloo Reef, Broome.

Avreise hele året

N

Reise på egenhånd

Fra kr 34.800 per person når to reiser sammen

Program

Kyststrekket på 2.225 kilometer fra Perth til Broome er en fantastisk opplevelse av vakker natur. Her finnes utallige kritthvite strender, spennende nasjonalparker og et fascinerende marint dyreliv.

Reisen begynner med et par dager i storbyen Perth. Etter å ha hentet ut leiebilen setter dere kurs nordover til Geraldton. Uansett når på året vil dere nyte godt av klimaet i Western Australia – her er soldagene mange året rundt og vintrene varmere enn på sørkysten.

Ferden til Broome går mellom koselige småbyer og i et variert naturlandskap, i eget dagstempo. Enten en aldri har snorklet før, eller er en erfaren dykker, venter det undervannsopplevelser for livet langs den australske vestkysten. Korallrevet Ningaloo Reef står ikke tilbake for mer kjente Great Barrier Reef. Hit trekker også hvalhaien om våren, mens det i Monkey Mia kommer lekne delfiner på daglig besøk inn mot strendene. Som i resten av Australia finner man serveringssteder der de definitivt kan både mat og vin.

Reiseforslaget inkluderer flyreisen Oslo – Perth t/r samt fly fra Broome til Perth, 12 netter på hotell og resorter langs vestkysten av Australia fra Perth til Broome samt leiebil for 11 dager. 

Reisen kan utvides og/eller kombineres med andre destinasjoner i Australia. Ta kontakt med en av våre reisespesialister for å skreddersy et eventyr av en roadtrip!

Downtown Perth.

Downtown Perth. Foto: City of Perth.

Perth

Perth ligger naturskjønt til ved Swan River. Perth er også kanskje Australias reneste by, og så skinner solen nesten alltid der. Sentrum er lite og kompakt, og du kan gå til det meste. Klimaet er ideelt: En kort vinter med temperatur på rundt 18 grader, og en lang, tørr sommer med rundt 28 grader. Den lille havnebyen Fremantle må man også få med seg, en sjarmerende by kjent for sine mange kafeer. Men det er de fantastiske områdene langs kysten nordover fra Perth som er hovedmålet med denne turen.

delfiner i monkey mia

Delfiner i Monkey Mia. Foto: Australia’s Coral Coast

Monkey Mia og Exmouth

Monkey Mia ligger i den verdensarvlistede nasjonalparken Shark Bay. Her kan man oppleve ville delfiner på nært hold et par ganger om dagen, besøke den utrolige Shell Beach som er en av bare to strender i verden som kun består av bittesmå skjell, eller stromatolittene i Harmelin Pool Om ønskelig kan man bli med på en times cruise med seilbåt (ikke inkl.) og se mer av det unike livet under vann – delfiner, haier, sjøkuer m.m.

Exmouth ligger 1264 kilometer nordvest for Perth omtrent midt på kystlinjen til staten Western Australia. Byen ligger ved revet Ningaloo Marine Park som er den aller største attraksjonen i dette området. Revet er Western Australia sitt svar på Great Barrier Reef. Ved Ningaloo finnes det mer enn 520 ulike fiske arter, 250 ulike typer av koraller, skilpadder, hvaler med mer. Den aller største attraksjonen av dem alle er uten tvil hvalhaien som tiltrekker seg tusenvis av nysgjerrige dykkere og snorklere hvert år. I sesongen fra april til juli kan en snorkle og dykke ved siden av disse majestetiske skapningene, som svever vektløst og fredfullt rundt, mens de tråler det varme vannet like under overflaten for små fisk og krepsdyr.

hvalhai på ningaloo reef

Svøm med hvalhai på Ningaloo Reef. Foto: Tourism WA

Broome

2.400 kilometer nord for Perth, ved grensen til den store ørkenen Great Sandy Desert, ligger perlen i den nordlige delen av Western Australia, Broome. Dette er en gammel perlefiskerby med noen tusen innbyggere, et deilig vinterklima og 22 kilometer med flott, tropisk badestrand med kritthvit sand og turkisblått hav. Her avsluttes turen med et par netter før man leverer leiebilen og returnerer hjem via Perth.

Reisefakta

Avreisested

Oslo.


 

Høydepunkter

Perth, Kalbarri, Monkey Mia, Exmouth, Ningaloo Reef, Broome.


 

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo-Perth t/r i økonomiklasse
 • Innenlandsfly Broome-Perth
 • Flyavgifter og drivstofftillegg iht. dagens satser
 • 2 netter i Perth
 • 1 natt i Geraldton
 • 1 natt i Kalbarri
 • 1 natt i Monkey Mia
 • 1 natt i Carnarvon
 • 2 netter i Coral Bay
 • 1 natt i Karratha
 • 1 natt i Port Hedland
 • 2 netter i Broome
 • 11 dager leiebil fra Perth til Broome
 • Turistvisum til Australia


 

Prisen inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Personlige utgifter
 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører


 

Øvrig informasjon

Reisen kan utvides. Stopp i Hong Kong tillatt i begge retninger.Kontakt oss for informasjon om avreise fra andre flyplasser i Norge.


 

Turkode

17599

Prisinformasjon

Businessklasse

Kontakt oss for pris
 • Pris pr. person når to reiser sammen.

First class

Kontakt oss for pris
 • Pris pr. person når to reiser sammen.

Økonomiklasse:

Fra kr. 34.800 pr. person når to reiser sammen.

Businessklasse:

Kontakt oss for pris.

First class:

Kontakt oss for pris.

Har du spørsmål?

Våre reisespesialister hjelper deg.

23 31 77 00

Man-fre 08.30 - 16.30

Få tilbud på «Utforsk kysten av Western Australia»

Fyll inn skjemaet for å få et uforpliktende tilbud.

En av våre reisespesialister vil deretter kontakte deg for å ta en nærmere prat om reisen.

Ved innsendelse av dette skjemaet godtar du Australiareisers personvernpolicy.

Pin It on Pinterest