Utforsk kysten av Western Australia

Kyststrekket fra Perth til Broome er en fantastisk opplevelse, med utallige kritthvite strender, spennende nasjonalparker og rev med hundrevis av fiske- og korallarter.

Foto: Tourism Western Australia

Hjem > Reiseforslag > Reiseforslag til Australia > Utforsk kysten av Western Australia

Reiseforslag

Utforsk kysten av Western Australia

Reiserute - Utforsk kysten av Western Australia

Høydepunkter

Perth, Kalbarri, Monkey Mia, Exmouth, Ningaloo Reef, Karijini NP, Broome.

Varighet

17 dager

Avreise

Hele året

Reiseform

Reise på egenhånd

Pris

Fra kr. 48 900 per person når to reiser sammen

Kyststrekket på 2.225 kilometer fra Perth til Broome er en fantastisk opplevelse av vakker natur. Her finnes utallige kritthvite strender, spennende nasjonalparker og et fascinerende marint dyreliv.

Reisen begynner med et par dager i storbyen Perth. Etter å ha hentet ut leiebilen setter dere kurs nordover til Cervantes. Uansett når på året vil dere nyte godt av klimaet i Western Australia – her er soldagene mange året rundt og vintrene varmere enn på sørkysten.

Ferden til Broome går mellom koselige småbyer og i et variert naturlandskap, i eget dagstempo. Enten en aldri har snorklet før, eller er en erfaren dykker, venter det undervannsopplevelser for livet langs den australske vestkysten. Korallrevet Ningaloo Reef står ikke tilbake for mer kjente Great Barrier Reef. Hit trekker også hvalhaien om våren, mens det i Monkey Mia kommer lekne delfiner på daglig besøk inn mot strendene. Som i resten av Australia finner man serveringssteder der de definitivt kan både mat og vin.

Reiseforslaget inkluderer flyreisen Oslo – Perth t/r samt fly fra Broome til Perth, 15 netter på hotell og resorter langs vestkysten av Australia fra Perth til Broome samt leiebil for 12 dager. 

Reisen kan utvides og/eller kombineres med andre destinasjoner i Australia. Ta kontakt med en av våre reisespesialister for å skreddersy et eventyr av en roadtrip!

Perth.
Downtown Perth.
Foto: Stephen Nicholls

Perth

Perth ligger naturskjønt til ved Swan River. Perth er også kanskje Australias reneste by, og så skinner solen nesten alltid der. Sentrum er lite og kompakt, og du kan gå til det meste. Klimaet er ideelt: En kort vinter med temperatur på rundt 18 grader, og en lang, tørr sommer med rundt 28 grader. Den lille havnebyen Fremantle må man også få med seg, en sjarmerende by kjent for sine mange kafeer. Men det er de fantastiske områdene langs kysten nordover fra Perth som er hovedmålet med denne turen.

Monkey Mia.
Delfiner i Monkey Mia.
Foto: Tourism Western Australia

Monkey Mia og Exmouth

Monkey Mia ligger i den verdensarvlistede nasjonalparken Shark Bay. Her kan man oppleve ville delfiner på nært hold et par ganger om dagen, besøke den utrolige Shell Beach som er en av bare to strender i verden som kun består av bittesmå skjell, eller stromatolittene i Harmelin Pool Om ønskelig kan man bli med på en times cruise med seilbåt (ikke inkl.) og se mer av det unike livet under vann – delfiner, haier, sjøkuer m.m.

Exmouth ligger 1264 kilometer nordvest for Perth omtrent midt på kystlinjen til staten Western Australia. Byen ligger ved revet Ningaloo Marine Park som er den aller største attraksjonen i dette området. Revet er Western Australia sitt svar på Great Barrier Reef. Ved Ningaloo finnes det mer enn 520 ulike fiske arter, 250 ulike typer av koraller, skilpadder, hvaler med mer. Den aller største attraksjonen av dem alle er uten tvil hvalhaien som tiltrekker seg tusenvis av nysgjerrige dykkere og snorklere hvert år. I sesongen fra april til juli kan en snorkle og dykke ved siden av disse majestetiske skapningene, som svever vektløst og fredfullt rundt, mens de tråler det varme vannet like under overflaten for små fisk og krepsdyr.

Hvalhai på Ningaloo Reef.
Svøm med hvalhai på Ningaloo Reef.
Foto: Tourism Western Australia

Karijini National Park

Karijini National Park er et fascinerende sted med noen av de vakreste omgivelsene man kan forestille seg. Nasjonalparken er den største i Western Australia og besøkes av mange tilreisende hvert år. Dette er an autentisk australsk outbackopplevelse! Resortet er 100 % eid av aboriginere og er et perfekt utgangspunkt for å utforske spennende natur. I nærheten finnes det store sletter, juv med fossefall og fristende små innsjøer der man kan avkjøle seg med et forfriskende bad. Dyrelivet er i tillegg imponerende.

Broome

2.400 kilometer nord for Perth, ved grensen til den store ørkenen Great Sandy Desert, ligger perlen i den nordlige delen av Western Australia, Broome. Dette er en gammel perlefiskerby med noen tusen innbyggere, et deilig vinterklima og 22 kilometer med flott, tropisk badestrand med kritthvit sand og turkisblått hav. Her avsluttes turen med et par netter før man leverer leiebilen og returnerer hjem via Perth.

Pris

Alternativ 1

Fra kr. 48 900

Økonomiklasse på fly

Pris per person når to reiser sammen

Få pristilbud

Alternativ 2

Kontakt oss for pris

Business Class på fly

Pris per person når to reiser sammen

Få pristilbud

Alternativ 3

Kontakt oss for pris

First Class på fly

Pris per person når to reiser sammen

Få pristilbud

Reisefakta

Avreisested

Oslo

Høydepunkter

Perth, Kalbarri, Monkey Mia, Exmouth, Ningaloo Reef, Karijini NP, Broome.

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo-Perth t/r i økonomiklasse
 • Innenlandsfly Broome-Perth
 • Flyavgifter og drivstofftillegg iht. dagens satser
 • 2 netter i Perth
 • 1 natt i Cervantes
 • 1 natt i Geraldton
 • 1 natt i Kalbarri
 • 2 netter i Monkey Mia
 • 1 natt i Carnarvon
 • 2 netter i Exmouth
 • 2 netter i Karijini NP
 • 1 natt i Port Hedland
 • 2 netter i Broome
 • 12 dager leiebil fra Perth til Broome
 • Turistvisum til Australia

Prisen inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Personlige utgifter
 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører

Øvrig informasjon

Reisen kan utvides. Stopp i Hong Kong tillatt i begge retninger. Kontakt oss for informasjon om avreise fra andre flyplasser i Norge.

Turkode

17599

NB! Reiseforslaget kan justeres

Du kan naturligvis få reisen akkurat slik den er satt opp her. Du kan også fortelle oss hva du ønsker, både i forhold til opplevelser, standard og reiselengde, slik at vi kan komme med et forslag som passer for akkurat deg og ditt budsjett.

Få et tilbud

Send oss dine ønsker.

En av våre reisespesialister vil deretter kontakte deg for å ta en nærmere prat om reisen.

Få et tilbud

Ved innsendelse av dette skjemaet godtar du Australiareisers personvernpolicy.

har du spørsmål?

Våre reisespesialister hjelper deg.

Man-fre 08.30 – 16.30

Se også

Australia

15 dager

Fra 52 500,-

Australia

21 dager

Fra 36 900,-