Med leiebil gjennom New Zealand

Denne tre ukers roadtripen sørger for at dere får sett hele landet, med god tid til å utforske spennende byer og landskap med leiebilen.

Foto: Abel Tasman Sea Shuttle

Hjem > Reiseforslag > Reiseforslag til New Zealand > Med leiebil gjennom New Zealand

Reiseforslag

Med leiebil gjennom New Zealand

Reiserute - Med leiebil gjennom New Zealand

Høydepunkter

Auckland, Bay of Islands, Coromandel Peninsula, Rotorua, Tongariro, Wellington, Nelson, Franz Josef, Queenstown, Milford Sound, Dunedin, Mt. Cook, Christchurch

Varighet

24 dager

Avreise

Hele året

Reiseform

Reise på egenhånd

Pris

Fra kr. 54 900 per person når to reiser sammen

Denne tre ukers roadtripen sørger for at dere får sett hele landet, med god tid til å utforske spennende byer og landskap med leiebilen. Fra Aucklands behagelige klima og storbyliv, til all den ville og storslagne naturen på de to øyene som utgjør New Zealand.

Høye, snødekte fjell stuper ned i dype fjorder langs et kystlandskap som kan minne om det norske, men med tropiske innslag av palmer, eksotisk dyreliv og betydelig flere soldager enn hjemme i Norge.

På turen nyter dere god mat og drikke, og tar inn på kvalitetssikrede hoteller. En nøye gjennomtenkt reiserute sørger for at dere får med dere alle de viktigste severdighetene, kombinert med friheten det gir å ferdes rundt i bil på egenhånd.

Underveis er det mulig å velge alternative kjøreruter til noen av destinasjonene, avhengig av hva man vil se og hvor mye av dagen dere vil bruke på kjøring.

Cathedral Cove.
Cathedral Cove på Coromandel Peninsula.
Foto: superjoseph – stock.adobe.com

Fly med Singapore Airlines fra Oslo til Auckland, hvor dere henter ut leiebil og blir over natten. En kjøretur på ca 24 mil nordover fra Auckland tar dere helt til nordenden av Nordøya, hvor tre dager tilbringes i Paihia. Her ligger det en maritim nasjonalpark bestående av et antall øyer med yrende dyreliv. Her ligger også Waitangi, hvor britiske myndigheter i 1840 inngikk en fredsavtale med Maori-høvdingene.

Etter oppholdet i Paihia bærer det sørover igjen til halvøya Coromandel øst for Auckland. Her er det ypperlige muligheter for fotturer og fisking i temperert skoglandskap.

Tilbake i innlandet er Rotorua neste stopp. Der er det et vulkansk landskap med høy geotermisk aktivitet. Geologien bærer preg av dette med unike former og farger, geysirer og boblende gjørmehull.

Turen nærmer seg halvveis når dere ankommer Tongariro, hvis landskap hadde “rollen” som Mordor i Ringenes Herre-triologien. Her er en rekke spennende aktiviteter tilgjengelig. Lake Taupo byr på muligheter til rafting, vindsurfing, vannski og kanotur. På land kan dere dra på ridetur eller fiske etter storørreten, og de mest vågale kan benytte anledningen til strikkhopp eller hoppe i fallskjerm.

Tongariro Crossing.
Legg inn tid til en fottur over Tongariro Crossing – er en opplevelse for livet!
Foto: Camilla Rutherford

Den ellevte dagen på landeveien krysses Cook-stredet med ferge for å komme over til Sørøya. Leiebilen leveres i Wellington og en ny hentes ut i Nelson. Snart kjører dere langs det røffe landskapet på vestkysten av Sørøya, som stiger opp fra havet og raskt tar form av høye, snødekte fjell. Turen går innom Hokitika, et tettsted med kun noen få tusen innbyggere, men rik på både kultur og historie.

Fra brevandring i Glacier Region bærer det videre til Queenstown. Byen ligger langs bredden av Lake Wakatipu, omgitt av fjell. Dette er en yndet destinasjon for ekstremsport og utendørsaktiviteter. Mount Cardrona like utenfor byen er hjemsted for et alpinanlegg. Ellers er det nok å velge i, deriblant rafting, fallskjermhopping og strikkhopping. Eller litt mindre dristige aktiviteter som riding, båttur eller fottur i skog og fjell.

Queenstown.
Queenstown.
Foto: FiledIMAGE – stock.adobe.com

Neste stopp er ved utkanten av nasjonalparken med det selvforklarende navnet Fiordland National Park. Dette er New Zealands største nasjonalpark. Ved fjorden Milford Sounds venter et ikonisk skue når fjellet Mitre Peak reiser seg 1692 meter rett opp av havet. Snaue 30 mil mot øst ankommer dere Dunedin. Denne kystbyen bærer preg av å være universitetsby hvor halvparten av innbyggerne er studenter. Det sørger for et pulserende byliv og omgivelsene er naturskjønne med en liten fjord som slynger seg inn i hjertet av bysentrum.

På veien fra Dunedin til Mount Cook er det rikelig med fiskemuligheter, især rundt Omarama omtrent halvveis. Diger og bitevillig brunørret kan sørge for fiskehistorier utenom det vanlige. Underveis på ruten fra Cook Region til Christchurch ligger innsjøene Lake Tekapo og Lake Pukaki, som er dannet av vann fra isbreer som gir en distinkt turkisgrønn farge på vannet.

Christchurch.
Reisen avsluttes i Christchurch.
Foto: WitR – stock.adobe.com

Christchurch er også siste destinasjon etter å ha reist på kryss og tvers i ville og vakre New Zealand. Dette er en by av historisk betydning og med et tydelig britisk særpreg. Det sies at innbyggerne her er mer engelske enn engelskmennene selv. Christchurch har lagt seg i selen for å bli et relevant turistmål på Sørøya og et fint sted å avslutte tre eventyrlige uker på landeveien. Leiebilen leveres tilbake før den korte flyreisen tilbake til Auckland og deretter retur til Norge.

Pris

Alternativ 1

Fra kr. 54 900

Økonomiklasse på fly

Pris per person når to reiser sammen

Få pristilbud

Alternativ 2

Kontakt oss for pris

Business Class på fly

Pris per person når to reiser sammen

Få pristilbud

Alternativ 3

Kontakt oss for pris

First Class på fly

Pris per person når to reiser sammen

Få pristilbud

Reisefakta

Avreisested

Oslo

Høydepunkter

Auckland, Bay of Islands, Coromandel Peninsula, Rotorua, Tongariro, Wellington, Nelson, Franz Josef, Queenstown, Milford Sound, Dunedin, Mt. Cook, Christchurch

Prisen inkluderer

  • Fly Oslo-Auckland t/r i økonomiklasse med Singapore Airlines
  • Innenlandsfly i økonomiklasse Christchurch-Auckland med Air New Zealand
  • Flyavgifter og drivstofftillegg iht. dagens satser
  • 21 overnattinger i løpet av kjøreturen.
  • Leiebil i 22 dager fra Auckland til Christchurch

Prisen inkluderer ikke

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Personlige utgifter
  • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
  • Evt. tips til lokale guider og sjåfører

Øvrig informasjon

Reisen kan utvides. Stopp i Singapore tillatt i begge retninger. Kontakt oss for informasjon om avreise fra andre flyplasser i Norge.

Turkode

64375

NB! Reiseforslaget kan justeres

Du kan naturligvis få reisen akkurat slik den er satt opp her. Du kan også fortelle oss hva du ønsker, både i forhold til opplevelser, standard og reiselengde, slik at vi kan komme med et forslag som passer for akkurat deg og ditt budsjett.

Få et tilbud

Send oss dine ønsker.

En av våre reisespesialister vil deretter kontakte deg for å ta en nærmere prat om reisen.

Få et tilbud

Ved innsendelse av dette skjemaet godtar du Australiareisers personvernpolicy.

har du spørsmål?

Våre reisespesialister hjelper deg.

Man-fre 08.30 – 16.30

Se også

New Zealand

17 dager

Fra 187 900,-

New Zealand

18 dager

Fra 54 900,-