Opplev New Zealand

New Zealand er et land av kontraster, og denne turen gir deg muligheten til å oppleve hele dette fascinerende landet om bord på en behagelig buss med egen turguide.

Foto: Dmitry Pichugin - stock.adobe.com

Reiseforslag

Opplev New Zealand

Reiserute - Opplev New Zealand

Høydepunkter

Auckland, Tauranga, Rotorua, Wellington, Marlborough, Christchurch, Dunedin, Fiordland, Milford Sound, Queenstown, Franz Josef

Varighet

20 dager

Avreise

Avreise på utvalgte datoer hele året

Reiseform

Reise i gruppe med reiseleder

Pris

Fra kr. 94 900 per person når to reiser sammen

New Zealand er et land av kontraster, og denne turen gir deg muligheten til å oppleve hele dette fascinerende landet om bord på en behagelig buss med egen turguide. Overnatting skjer på gode hoteller hvor middag og vin fra lokale produsenter i de fleste tilfeller er inkludert.

Flere av dagene underveis tilbys det forskjellige aktiviteter og dagsutflukter, både inkluderte og ikke-inkluderte, slik at turdeltakerne får en skreddersydd opplevelsesreise.

Høydepunkter

 • Ta det berømte TranzAlpine-toget gjennom vakker natur på sørøya
 • Opplev den spektakulære naturen på et cruise i Milford Sound/Piopiotahi
 • Få et innblikk i maori-kulturen på Te Pa Tu Maori Experience
 • Se pingviner og sjøløver i Dunedin
 • Smak på fantastisk lokal mat og vin i løpet av turen
Auckland.
Reisen starter i Auckland.
Foto: Tourism New Zealand

Dag 1: Velkommen til Auckland

Etter ankomst i millionbyen Auckland på Nordøya sjekker du inn på hotellet og har dagen på egenhånd. Ta båten ut til vingårdene på Waiheke Island, eller gå deg en tur i sentrum av Auckland. Om kvelden møter du dine nye turvenner over en god middag og et par glass vin. Den store rundreisen i New Zealand er i gang!

Dag 2: Auckland

Etter en rolig start på dagen, er det tid for litt kultur. Dere besøker Aucklands maritime museum, samt får en liten rundtur i Auckland. Ettermiddagen tilbringes på egenhånd, og turguiden har mange gode forslag til hva du kan gjøre.

Dag 3: Auckland – Tauranga

Første stopp er sør for Hamilton, der dere spiser lunsj på en gård der mange av ingrediensene er avlet lokalt, og her får dere også lære om hest og hesteveddeløp. Deretter går turen videre til havnebyen Tauranga, der dere har ettermiddagen på egenhånd. Du kan klatre opp på den utdødde vulkanen Mount Mauao, eller ta livet med ro på en av byens strender, som regnes blant de vakreste i New Zealand.

Dag 4: Tauranga – Rotorua

I dag blir dere bedre kjent med kiwi-frukten. I Te Puke får dere prøvesmake kiwi, før turen går videre til Rotorua. Her kan du fordype deg i maorikunst og besøke den tradisjonelle landsbyen Whakarewarewa Thermal Reserve, som huser sprutende geysirer og kokende vannhull. Om kvelden deltar dere på Te Pa Tu Maori Experience, med maori-show og en tradisjonell hangi-middag – tilberedt i den naturlige varmen i bakken.

Dag 5: Rotorua

Dagen er til egen disposisjon, og du bestemmer derfor selv hva du ønsker å oppleve. Du kan for eksempel se selvlysende mark i de underjordiske grottene i Waitomo Caves, eller ta en tur over Rotoruas tre innsjøer i et amfibiekjøretøy. Vil du slappe helt av anbefaler vi å besøke et polynesisk spa.

Waimangu Volcanic Valley.
Waimangu Volcanic Valley utenfor Rotorua.
Foto: Miles Holden

Dag 6: Rotorua – Wellington

Etter avreise fra Rotorua er første stopp ved Huka Falls, der 220 000 liter vann fosser ned hver eneste sekund. Dere stopper deretter ved Lake Taupo, før dere kjører forbi vulkanske områder og variert natur sentralt på Nordøya. Dere ender dagen helt sør på sørøya i landets hovedstad, Wellington.

Dag 7: Wellington – Blenheim

Besøk Te Papa, New Zealands nasjonalmuseum, før dere krysser Cook-stredet med ferge. Dere overnatter i Blenheim i det anerkjente vindistriktet Marlborough, som er kjent for mat og vin av høy klasse. En bedre middag med god drikke venter dere denne kvelden.

Dag 8: Blenheim – Christchurch

Spermhval og pelssel er et vanlig syn i Kaikoura, og er du heldig kan du se de fra land. Det er også mulig å bli med på en sightseeing-flytur over området. Kaikoura er berømt for sine velsmakende kreps, som kan testes på en av “fish-and-chips”-restaurantene langs sjøen. Etter Kaikoura kjører dere videre sørover til Christchurch, som er en by med innovativ arkitektur og kunstinstitusjoner, i tillegg til et stort utvalg restauranter.

Dag 9: Christchurch – Twizel

I dag blir dere bedre kjent med Christchurch på en rundtur i byen, der dere blant annet får se den nye pappbygde (!) katedralen som ble oppført etter jordskjelvene som rammet byen i 2010-2011. Dere fortsetter til landlige omgivelser i Mackenzie Country, der dere har Afternoon Tea med to lokale gårdbrukere.

Dag 10: Twizel – Dunedin

New Zealand har mye vannkraft, og i dag kjører dere forbi The Benmore Dam som er New Zealands største kunstige innsjø. Dere stopper deretter i den lille kystbyen Omaru, før dere ankommer Dunedin i regionen Otago. Her har du ettermiddagen på egenhånd. Gå deg en tur i byen som kalles “den sørlige halvkules Edinburgh”, dra på bryggeribesøk eller på et cruise for å se små pingviner.

Dag 11: Dunedin – Te Anau

Fra sauegårder til ville fjell, i dag er virkelig en dag fylt med kontraster. Dere kjører inn i verdensarvlistede Fiordland National Park, til Te Anau, som både er navnet på sørøyas største innsjø og områdets tettsted. På en utflukt ut til Pomona Island vil dere få oppleve et bevaringsprosjekt for å redde de utrydningstruede fuglene på øya.

Dag 12: Te Anau – Queenstown

I dag venter et cruise i Milford Sound/Piopiotah, fjorden med den mest dramatiske naturen i Fiordland National Park. På veien passerer dere regnskog, enger, innsjøer, fossefall og dramatiske daler. Dagen ender i Queenstown, også er kjent som “Adventure Capital of New Zealand”.

Milford Sound.
Naturen i Fiordland National Park er dramatisk og vakker.
Foto: Rob Suisted

Dag 13: Queenstown

Dagen er til egen disposisjon, og Queenstown har utallige aktiviteter du kan velge mellom. Kjenn på adrenalinet i en Shotover Jet, som er en liten jetbåt som navigeres i rasende fart på Shotover-elven. Vil du ha en roligere aktivitet kan du ta gondolen til Bob’s Peak, som gir deg fantastisk utsikt over Queenstown og fjellene rundt. Hvis dine interesser helle mer mot mat og vin, så finnes det vinturer til Central Otago, der du kan smake deg gjennom prisbelønte viner. 

Uansett hva du velger å gjøre så avsluttes dagen med et felles cruise på Lake Wakatipu, som ender opp på Colonel’s Homestead der dere får servert en nydelig gourmet barbeque-middag.

Dag 14: Queenstown – Franz Josef

Dere passerer Arrowtown og noen av Central Otagos vakre turkise innsjøer, før dere ankommer vestkysten og Franz Josef Glacier. Hvis været spiller på lag så venter en helikoptertur over den massive isbreen, der dere får fugleperspektiv over isbreen og fjellene rundt.

Dag 15: Franz Josef Glacier – Punakaiki

Fra isbreene går turen videre til temperert regnskog, med et besøk i West Coast Treetop Walkway. Her finnes 450 meter med stålplattformer 20 meter oppe i luften slik at man kan beskue de imponerende trærne. Har man mage for høyder kan man klatre videre opp i et 45 meter høyt spiraltårn for enda bedre utsikt. Videre går turen forbi geologiske formasjoner som Pancake Rocks og blåsehullene i Punakaiki.

TranzAlpine New Zealand.
Ta Tranzalpine-toget den siste strekningen inn til Christchurch.

Dag 16: Punakaiki – Christchurch

Øl til frokost sa du? Dagen i dag starter med en morgentur på det legendariske bryggeriet Monteith’s. Etter bryggerituren venter en av turens høydepunkter – dere går om bord i TranzAlpine-toget som tar dere på en naturskjønn reise gjennom vakkert landskap over til Christchurch på østsiden. Vel fremme i Christchurch er det duket for avskjedsmiddag på kvelden med resten av reisefølget.

Dag 17: Avreise fra Christchurch

Etter 17 dager stappfulle med opplevelser er rundturen på New Zealand kommet til veis ende. Du kan fly hjem igjen til Norge, eller vi kan hjelpe deg med å lage et skreddersydd opplegg hvis du vil oppleve mer av New Zealand på egenhånd. Eller kanskje du vil fortsette turen videre til Australia, eller en av Stillehavsøyene?  

Tips

Utvid reisen med et stopp i Australia, eller kombiner New Zealand med en stillehavsøy. Fiji og Cookøyene er veldig fine å kombinere med New Zealand, og du kan få noen avslappende stranddager før hjemreise.

Pris

Alternativ 1

Fra kr. 94 900

Økonomiklasse på fly

Pris per person i dobbeltrom

Få pristilbud

Alternativ 2

Fra kr. 114 900

Økonomiklasse på fly

Pris per person i enkeltrom

Få pristilbud

Alternativ 3

Kontakt oss for pris

Business Class på fly

Pris per person i dobbeltrom

Få pristilbud

Reisefakta

Avreisested

Oslo

Høydepunkter

Auckland, Tauranga, Rotorua, Wellington, Marlborough, Christchurch, Dunedin, Fiordland, Milford Sound, Queenstown, Franz Josef

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo-Auckland // Christchurch-Oslo
 • Flyavgifter og drivstofftillegg
 • 16 overnattinger på 4-stjerners hotell
 • Inngangsbillett til nasjonalparker
 • Flere aktiviteter
 • 16 frokoster, 2 lunsjer, 11 middager (inkl. vin på flere av de), 1 afternoon tea
 • Transport i moderne buss med engelsktalende turguide

Prisen inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Personlige utgifter
 • Drikkevarer og måltider som ikke er nevnt i reisebeskrivelsen.
 • Evt. tips til lokale guider og sjåfører

Øvrig informasjon

Reisen kan utvides. Kontakt oss for informasjon om avreise fra andre flyplasser i Norge.

Tips

Utvid reisen med et stopp i Australia, eller kombiner New Zealand med en stillehavsøy. Fiji og Cookøyene er veldig fine å kombinere med New Zealand, og du kan få noen avslappende stranddager før hjemreise.

Turkode

64377

NB! Reiseforslaget kan justeres

Du kan naturligvis få reisen akkurat slik den er satt opp her. Du kan også fortelle oss hva du ønsker, både i forhold til opplevelser, standard og reiselengde, slik at vi kan komme med et forslag som passer for akkurat deg og ditt budsjett.

Få et tilbud

Send oss dine ønsker.

En av våre reisespesialister vil deretter kontakte deg for å ta en nærmere prat om reisen.

Få et tilbud

Ved innsendelse av dette skjemaet godtar du Australiareisers personvernpolicy.

har du spørsmål?

Våre reisespesialister hjelper deg.

Man-fre 08.30 – 16.30

Se også

New Zealand

18 dager

Fra 54 900,-

New Zealand

17 dager

Fra 187 900,-