Kjør selv

Foto: EyeEm - stock.adobe.com

Hjem > Tema og interesser > Kjør selv

Kjør selv i Australia og New Zealand

Å kjøre selv er en ypperlig måte å oppleve Australia og New Zealand på! Du kan komme deg dit du vil uten å måtte planlegge dagene i detalj.

Outback, regnskog, dramatiske kystveier, høye fjell, dype fjorder, urgammel regnskog og idylliske små landsbyer oppleves på en helt annen måte når du kan ta den tiden du selv ønsker. Spis på de lokale stedene og slå av en prat med lokalbefolkningen. Se kenguruer hoppe langs veiene og koalaer klatre i trærne. Hvorfor ikke leie en 4WD, ta med telt og sovepose for en eksotisk reise ut i «bushen»?

Man har full frihet til å oppleve den vakre naturen i eget tempo og kan selv velge hvor man ønsker å stoppe en dag eller to ekstra. Dernest er veiene i både Australia og New Zealand gode og campingplassene minner mest om resorter med svømmebasseng og all mulig komfort.

Alternativene er mange – fra korte turer på et par dager til lengre turer som strekker seg over flere uker. Her finner du noen forslag som dekker både New Zealand og Australia. Skulle du ha andre ønsker er det bare å ta kontakt med oss, så skreddersyr vi en reiserute som passer deg.

Les mer om bobil og leiebil

Forslag til kjøreruter i Australia og New Zealand

Maui på Great Ocean Road.
Kjør selv
På denne femdagers kjøreturen fra Melbourne til Adelaide får dere god tid til å utforske Australias røffe, men naturskjønne sørkyst langs Great Ocean Road.
Les artikkelen
Queenstown.
Kjør selv
I løpet av seks dager på landeveien får dere oppleve Sørøyas røffe og unike naturlandskap, hvor fjell, skog, hav og isbreer møtes.
Les artikkelen
Wilsons Promontory.
Kjør selv
Kystveien mellom Sydney og Melbourne er en av Australias vakreste kjørestrekninger. Den varierte kjøreturen tar deg gjennom søvnige kystbyer, nasjonalparker som yrer av dyreliv og lange folketomme strender.
Les artikkelen
Kjør selv
I regionen sør for Perth venter det fantastisk mat og vin, store naturopplevelser og et historisk sus fra kolonitiden.
Les artikkelen
Great Barrier Reef Drive.
Kjør selv
På denne roadtripen utforsker dere kysten av Queensland i det nordøstre Australia. Langs denne kyststrekningen møter regnskogen Great Barrier Reef.
Les artikkelen
Roadtrip på New Zealand.
Kjør selv
På denne rundturen i New Zealand venter majestetisk og variert natur, koselige småbyer, livlige storbyer og opplevelser man ikke får noe annet sted i verden.
Les artikkelen
Cradle Mountain.
Kjør selv
Tasmania er et reisemål som blir stadig mer populært og med leiebil har man muligheten til å utforske byene, naturen og turistattraksjonene i eget tempo.
Les artikkelen
Delfin i Monkey Mia.
Kjør selv
Kysten av Western Australia er et kontrastfylt landskap hvor outbacken møter kysten, og helt perfekt for roadtrip.
Les artikkelen
Britz ved Kata Tjuta.
Kjør selv
Denne roadtripen fra Adelaide til Darwin byr på essensen av Australia. Store opplevelser venter når dere krysser Australia fra sør til nord.
Les artikkelen
Byron Bay.
Kjør selv
Kyststrekningen mellom storbyene Sydney og Brisbane er perfekt for en ukes roadtrip. Underveis blir dere kjent med det ekte og autentiske Australia.
Les artikkelen
Mat og vin på New Zealand.
Kjør selv
På denne roadtripen fra Auckland til Christchurch får dere oppleve både anerkjente vindistrikter og New Zealands fascinerende natur.
Les artikkelen
Tongariro National Park.
Kjør selv
Nordøya på New Zealand har store kontraster, fra grønt og frodig kystlandskap til Rotoruas “månelandskap” med synlig geotermisk aktivitet.
Les artikkelen

Gjør drømmereisen til virkelighet