Togreiser

Foto: Andrew Gregory

Hjem > Togreiser

Togreiser

Har du litt ekstra tid til rådighet og lyst til å prøve en opplevelse litt utenom det vanlige, kan vi anbefale en togtur gjennom det røde ørkenlandskapet i Australia. Det er lange avstander og reisen tar sin tid, men det er en opplevelse for livet!

I Australia kan du oppleve to av verdens mest berømte togreiser: Fra Det Indiske Hav i vest til Stillehavet i øst med The Indian Pacific, eller The Ghan som knytter sammen kontinentet fra sør til nord.

Les mer:

The Ghan

Indian Pacific

Togreise i egen vogn

The Ghan.
Restaurantvogn på The Ghan.
Foto: Heather Dinas Photography

The Ghan

Tog er en spennende måte å oppleve Australia på! Nord og sørkysten av dette kontinentet er knyttet til det legendariske toget The Ghan. Du kan reise fra Darwin til Alice Springs eller Adelaide, eller motsatt vei.

The Ghan er oppkalt etter de afghanske kamelgjeterne som hjalp til å få denne delen av landet tilgjengelig med tog. Togturen er på 2979 kilometer og går gjennom Australias røde sentrum, forbi farmer, fjellkjeder og de enorme saltslettene til de tropiske våtmarksområdene i nord.

Reisen fra Adelaide til Alice Springs tar ca et døgn, og det gjør også turen fra Alice Springs til Darwin. Hvis du ønsker å reise hele veien fra Adelaide til Darwin, eller omvendt, tar det 3 dager og 2 netter.

For maksimal komfort anbefaler vi Gold Service eller enda bedre Platinum Service, hvor alle måltider er inkludert. Måltidene serveres i en eksklusiv restaurantvogn, som setter sitt preg på hele togopplevelsen.

Med Platinum Service kan The Ghan konkurrere med de beste togreisene i verden når det gjelder standard og komfort.

Det er viktig å booke The Ghan tidlig for å sikre plass.

Platinum service.
Platinum service på The Ghan.
The Ghan.
Før avreise med The Ghan.
Foto: Tourism NT/Paddy Pallin
Ghan Expedition.
Middag under stjernene på The Ghan Expedition.

The Ghan expedition

Denne ultimate togreisen tar deg på en ekspedisjon tvers gjennom Australias indre, i komfortable og luksuriøse omgivelser på det historiske toget The Ghan.

Indian Pacific

Toget Indian Pacific er oppkalt etter de to havene som omgir Australia. Fra Sydney på Australias østkyst tvers over kontinentet til Perth på vestkysten er det 4352 km, og det tar Indian Pacific tre dager å krysse kontinentet.

Reisen med Indian Pacific er en opplevelse i seg selv og naturen er unik. Du er nesten garantert å se kenguruer, dingoer, kameler, emuer og ørn som også er symbolet på toget.

Fra Adelaide tar toget litt mer enn et døgn til Sydney, eller under to døgn til Perth. Eventuelt kan du reise hele distansen fra Sydney til Perth (eller omvendt), som tar tre døgn.

For den beste komforten anbefaler vi Gold Service eller den aller beste Platinum Service. Man har da egen enkelkupè, og kan nyte utsikten fra sitt eget vindu. Platinum Service er dyrt, men standarden er på nivå med de beste togreisene i verden!

Måltider er inkludert i prisen, som bidrar til å gjøre dette til en helt spesiell opplevelse.

Hvis du er en familie eller noen venner som skal reise sammen og vil gjøre noe ekstra, er det mulig å leie en privat vogn, som er koblet på toget spesielt for deg. Dette gjelder både for Indian Pacific og The Ghan.

Indian Pacific.
Indian Pacific mellom Sydney og Perth.
Foto: Andrew Gregory
Queen Adelaide Restaurant.
Queen Adelaide Restaurant.

Togreise i egen vogn

I Australia kan du oppleve to av verdens mest berømte togreiser: Fra Det Indiske Hav i vest til Stillehavet i øst med The Indian Pacific, eller The Ghan som knytter sammen kontinentet fra sør til nord. Ønsker du en ekstra spesiell opplevelse, kan vi tilby disse togreisene i din egen vogn.

Å reise i egen vogn er den ultimate tog-opplevelsen, og du kan velge mellom fire ulike vogner med ulikt interiør og design. Det er plass fra 6 til 10 personer, med soverom, bad og egen lounge med store panoramavindu. Enkelte av vognene har også eget kjøkken og spiserom. Mellom måltidene kan du slappe av og nyte den flotte utsikten til Australias imponerende natur. Om ønskelig kan det arrangeres utflukter og sightseeing ved stoppestedene (ikke inkl.).

Etter at toget langsomt ruller ut fra stasjonen, forsvinner etter hvert sivilisasjonen og Australias ødemark utfolder seg utenfor vinduet. Du er garantert å se masser av kenguruer, dingoer, kameler og emuer på turen. Og hva er vel bedre enn å nyte en god middag mens du ser solen gå ned bak horisonten? Maten om bord er utsøkt, og kenguru er selvsagt også på menyen – det kan virkelig anbefales.

Det er lange avstander og reisen tar sin tid, men det er en opplelse for livet! Det tar hele tre døgn å reise de drøye 4.000 kilometrene med The Indian Pacific tvers over kontinentet fra Perth til Sydney, mens de knappe 3.000 kilometrene fra Adelaide til Darwin med The Ghan tar to døgn.

Komforten om bord er høy, og det er godt med tid til å reflektere over livet i dets alminnelighet og å betrakte naturen og dyrelivet som passerer utenfor. Regntunge skyer kommer og går, og etterlater en himmel med kontraster. Et enslig tre klorer seg fast på sletta idet sola er i ferd med å gi det karrige landskapet farge igjen. De reisende fyller tiden med bøker, samtale eller plasserer blikket på naturen som farer forbi.

har du spørsmål?

Våre reisespesialister hjelper deg.

Man-fre 08.30 – 16.30