3 dagers fottur: Paparoa Track

Foto: Martin Valigursky - stock.adobe.com

Hjem > Turer og aktiviteter > 3 dagers fottur: Paparoa Track
Kart - West Coast

3 dagers fottur: Paparoa Track

Flerdagstur

4 dager / 3 netter

Paparoa National Park

Hele året

Få et tilbud

Denne turen er siste tilskudd i rekken av Great Walks of New Zealand. Løypa går i Paparoa nasjonalpark på vestkysten av sørøya.

Dette er en relativt krevende vandring, spesielt i regnvær når bakken blir mykere. Du bør med andre ord være i normalt god fysisk form, være vant til å gå i terreng, samt ha med egne tursko som er gått inn på forhånd.

På forespørsel kan turen også gjennomføres med terrengsykkel. For familier med barn anbefales det å bruke fire dager på turen.

Turen foregår uten guide og løypa er oppmerket. På vei gjennom Paparoa Range venter det et variert og dramatisk landskap. Ved turens begynnelse befinner man seg omtrent 300 meter over havet, og er oppe på ca 1100 meter på det høyeste.

Dag 1 (20 km, ca 7-8 timer)
Etter ankomst Birds Ferry Lodge kvelden før, er det opp til tidlig frokost før en kjøretur til Punakaiki for å parkere leiebilen. Bagasje som ikke skal være med på selve fotturen kan lagres på Birds Ferry Lodge. Den første dagen blir det mange kilometer og høydemeter som skal tilbakelegges. Underveis vil man kunne se tydelige spor etter tiden da det foregikk gullgraving her, og når det bærer opp på de høyeste partiene venter en spektakulær utsikt.

Dag 2 (19 km, ca 5-7 timer)
Ferden foregår fortsatt i høylandet med karrig vegetasjon og fantastiske utsiktspunkter. Distansen er solid denne dagen også, men uten stigning.

Dag 3 (16 km, ca 4-5 timer)
Underveis på denne etappen bærer det nedover til lavlandet igjen. Den værbitte skogen i høyden går gradvis over i frodigere regnskog. Med terrengsykkel følges en egen trasé.

Tilbake på Birds Ferry Lodge venter det et varmt bad, 30 minutters massasje og en middag som kommer til å smake ekstra godt etter tre dager på tur.

Inkluderert i prisen:
2 netter på Birds Ferry Lodge med frokost og middag
2 netter på hytte underveis i turen
Løypeavgift til nasjonalparken
30 minutters massasje

Bli kjent med Paparoa Track.

har du spørsmål?

Våre reisespesialister hjelper deg.

Man-fre 08.30 – 16.30

Flere turer og aktiviteter

Franz Josef

Dagstur