Broome til Darwin – 9 dagers campingtur

Foto: Tourism Western Australia

Kart Darwin Broome.

Broome til Darwin – 9 dagers campingtur

Flerdagstur

9 dager

Broome, Gibb River Road, Bungle Bungles, Lake Argyle, Katherine, Darwin

Avreise fra Broome.
Turen går også motsatt vei, med avreise fra Darwin.

Turen går mellom april og september

Dette er turen for deg som er glad i camping i det fri og vil komme tettest mulig på naturen sammen med andre eventyrlystne turdeltakere. Kun tilgjengelig i perioden april til september.

Overnatting skjer i såkalte «swags», en bærbar madrass med insektsnett. Denne besørger turoperatøren, men du trenger egen sovepose inne i ditt lille mobile overnattingssted. De fleste foretrekker å sove under åpen himmel, men enkle telt er tilgjengelig om man vil.

Reiseruten.

Dag 1: Broome til Windjana Gorge Region

Vi starter ferden innover i landet og setter opp den første bushcampen sammen, etter en dag med 6-8 kilometer fottur fordelt på to etapper.

Dag 2: Windjana Gorge til Gibb River Road

Uten tak over hodet er solen vekkerklokken. Vi utforsker Tunnel Creek, et eldgammelt grottesystem med hulemalerier. Allerede på veien dit kan mobiltelefonen trygt pakkes vekk i fraværet av dekning. Følget reiser videre på grusveier som kun er fremkommelig med firehjulstrekker. Lunsj spiser vi ved fossefallet Bell Gorge.

Dag 3: Gibb River Road

Mesteparten av dagen tilbringes ved Manning Gorge. Det blir frivillige bademuligheter underveis, i tillegg til at vi på veien er nødt til å svømme over en elv. Totalt beveger vi oss ca 5 kilometer til fots.

Dag 4: Gibb River Road til El Questro Station

Det blir ikke mer enn rundt 3 kilometer gange denne dagen. På den annen side blir kjøretøyet satt på prøve når grunne elveleier må krysses på veien videre innover i landet. På vei gjennom vakkert landskap med trange kløfter og daler blir det bademuligheter.

Dag 5: El Questro Station til Purnululu National Park

Vi ankommer Purnululu National Park, også kjent som «the Bungle Bungles», og blir der i to dager. Mange trekker frem besøket hit som turens høydepunkt. Ferden har tatt oss langt inn på kontinentet, ikke mange mil fra grensen mellom Vest-Australia og Nordterritoriet.

Dag 6: Purnululu National Park

Gårsdagens camp ble satt opp på et utkikkspunkt for å nyte det spektakulære synet av solnedgangen. Her får vi også en glansbildeaktig utsikt når solen står opp igjen. Dagen byr på korte gåturer for å oppleve det spesielle landskapet. Mot tillegg i prisen kan man også få se nasjonalparken fra småfly.

Dag 7: Purnululu National Park til Lake Argyle

På vei til Lake Argyle kjører vi innom Kununurra, en klassisk «outback-småby». Dette er også første gang på en uke at vi ser tegn til sivilisasjon. Og ikke minst – mobiltelefonene mottar signaler igjen. Her blir det noen timer til fri disposisjon mens guiden sørger for påfyll av forsyninger. En kort kjøretur videre tar oss til enorme Lake Argyle, hvor vi etter en båttur ender opp på en øde øy for overnatting.

Dag 8: Lake Argyle til Keep River National Park

Båten tar oss tilbake til bilen før vi reiser videre til neste nasjonalpark. Keep River ligger helt på grensen til Nordterritoriet og byr på flotte turmuligheter og innbydende steder for å sette opp vår siste bushcamp sammen.

Dag 9: Keep River til Darwin

Vi bruker den siste dagen godt og utforsker enten Katherine Gorge eller Edith Falls – begge hvis tid. Rundt kl. 18 på kvelden er ekspedisjonen tilbake i Darwin etter halvannen uke som garantert aldri går i glemmeboken.

Bli bedre kjent med campingturen fra Broome til Darwin.

har du spørsmål?

Våre reisespesialister hjelper deg.

23 31 77 00

Man-fre 08.30 – 16.30

Flere turer og aktiviteter

 • Katherine Gorge.
  Kakadu, Katherine
  Flerdagstur

  Kakadu & Katherine Gorge

 • Cobourg Coastal Camp.
  Kakadu, Arnhem Land
  Flerdagstur

  5 Day Kakadu, Arnhem land and Cobourg Peninsula tour

Hold deg oppdatert

Vær den første som får tilgang til reisenyheter, eksklusive tilbud og inspirerende tips.