Darwin til Ayers Rock, inkludert Kakadu og Uluru

Foto: Tourism NT/Yuri Kardashyan

Reiserute - Darwin til Ayers Rock, inkludert Kakadu og Uluru

Klikk på kartet for større format.

Darwin til Ayers Rock, inkludert Kakadu og Uluru

Flerdagstur

11 dager

Darwin, Kakadu, Litchfield, Katherine, Alice Springs, Ayers Rock

Avreise fra Darwin
Spør oss om tilsvarende tur motsatt vei med avreise fra Ayers Rock/Alice Springs.

Hele året

En lengre utflukt for den eventyrlystne som sammen med likesinnede ønsker å se noen av Australias mest kjente og ikoniske steder i Northern Territory.

Inkludert i turpakken er guidet tur hver dag, totalt 22 måltider, 6 overnattinger utendørs og 4 innendørs med enkel standard. Det er mulig å gjøre enkelte tilpasninger i reiseopplegget som passer med hvilke destinasjoner man kommer fra og hvor man skal videre.

Ekspedisjonen baserer seg på at deltakerne bidrar aktivt underveis. Det vil si hjelpe guiden og hverandre med å sette opp camp, matlaging, samle ved etc.

Dag 1: Darwin til Kakadu National Park

Transporten henter turdeltakerne på avtalte steder i Darwin tidlig om morgenen. Båtcruise i naturskjønne Mary River Wetlands tar oss inn i det kjente naturreservatet hvor store saltvannskrokodiller dominerer vannet og over 250 fuglearter regjerer lufta. Turen går innom Bowali Visitor Center før ankomst og overnatting i Ubirr.

Dag 2: Kakadu til Litchfield National Park

Ferden inn til hjertet av Kakadu foregår med firehjulstrekker, båt og til slutt til fots. Her venter et svært variert landskap med natur så flott og urørt at den kan ta pusten fra noen og enhver.

Dag 3: Litchfield til Darwin

Vi bruker dagen til å utforske enda en minneverdig nasjonalpark før turen går tilbake til storbylivet i Darwin – for en liten stund.

Dag 4: Reisen til Alice Springs begynner

Avreise fra Darwin tidlig om morgenen og ankomst Nitmiluk National Park om ettermiddagen. Der er det rikelig med muligheter til å utforske reservatet. Mot en ekstra kostnad kan området oppleves fra elvebåt, kajakk eller småfly.

Dag 5: Nitmiluk til Banka Cattle Station

Etter hvert som ferden tar oss videre inn i den ville utmarken går turen innom legendariske Daly Waters Pub, en kjent destinasjon for eventyrlystne. Et vannhull der gjestene gjerne konkluderer med at «dette er den beste kalde ølen jeg noen gang har smakt».

Dag 6: Ankomst Alice Springs

Du trenger ikke studere kartet over Australia særlig nøye før du legger merke til at det ligger en by, bokstavelig talt, «in the middle of nowhere» omtrent i kontinentets geografiske sentrum. Med flyplass og 24.000 innbyggere utgjør stedet et viktig knutepunkt mellom nord- og sørkysten.

Dag 7: Alice Springs

Denne dagen besørger de reisende sine egne måltider og aktiviteter. Slapp av, oppdag byen eller nyt dagen på pub eller cafe.

Dag 8: Alice Springs til Uluru-Kata Tjuta National Park

Vi besøker en kamelgård og den ikoniske, røde Uluru-klippen til fots i påvente av den særegne solnedgangen. Når mørket senker seg over campen åpenbarer det seg en stjernehimmel du ikke visste fantes før du ser den med egne øyne. Google «stargazing Australia» for en forsmak, og husk at intet bilde yter dette synet rettferdighet. Det er kun med egne øyne det er mulig å ta innover seg det mektige synes av stjernetåker og fjerne galakser, som andre steder i verden forsvinner i såkalt lysforurensing.

Dag 9: Uluru til Kings Creek Station

Nattens stjernehimmel avløses av den magiske og fargesprakende soloppgangen. Vi reiser videre den korte veien til Kata Tjuta , hvor guidet fottur i urørt villmark står på programmet.

Dag 10: Kings Creek Station til Alice Springs

I Kings Canyon National Park tar en seks kilometer lang gåtur oss til landemerker som naturens eget amfiteater, Lost City og Garden of Eden. Etter noen netter under åpen himmel, er innkvartering og middag i Alice Springs en inkludert del av turpakken. Benytt kvelden til å slappe av eller ta en tur på byen med nye og gamle reisekamerater.

Dag 11: Avreise Alice Springs

Etter en tidlig frokost tar vi farvel med dette magiske landskapet og blir kjørt til flyplassen.

Bli bedre kjent med The Red Centre.

har du spørsmål?

Våre reisespesialister hjelper deg.

23 31 77 00

Man-fre 08.30 – 16.30

Flere turer og aktiviteter

.