Darwin to Broome Adventure

Foto: Tourism Western Australia

Hjem > Turer og aktiviteter > Darwin to Broome Adventure
Kart Darwin-Broome Adventure.

Klikk på kartet for større format.

Darwin to Broome Adventure

Flerdagstur

10 dager

Darwin, Katherine, Lake Argyle, Bungle Bungles, El Questro, Gibb River Road, Broome

Avreise fra Darwin.
Turen går også motsatt vei, med avreise fra Broome.

Turen arrangeres mellom april og september

Få et tilbud

Dette er turen for deg som er glad i camping i det fri og vil komme tettest mulig på naturen sammen med andre eventyrlystne turdeltakere. Du får oppleve regionen Kimberley, som er en ekte villmark med fantastisk natur, et variert dyreliv, avkjølende fossefall, badekulper, trange juv og steinformasjoner.  

Her er avstandene lange og det er minimalt med sivilisasjon, og du vil sitte igjen med opplevelser du vil huske resten av livet. Turen inkluderer lengre fotturer i kupert og ulendt terreng, og det er derfor et krav at man er i god form. Dere overnatter enkelte netter i permanente telt, og enkelte netter under åpen himmel i såkalte «swags», som er en slags vanntett sovepose med madrass og insektsnett. 

Dag 1: Darwin – Katherine (ca. 4 timers kjøring)

Turen starter i tropiske Darwin. Etter at du hilser på resten av gruppen og turlederen, setter dere kursen sørover mot Edith Falls. Her kan dere ta et forfriskende bad eller besøke Katherine Gorge i Nitmiluk National Park. Dere overnatter på et campingområde like utenfor nasjonalparken. 

Lunsj og middag er inkludert.

Dag 2: Katherine – Lake Argyle (ca. 7,5 timers kjøring)

Etter frokost fortsetter dere videre til Lake Argyle, som er Australias nest største kunstige ferskvannsinnsjø. I innsjøen finner man mange typer fisk, og tusenvis av ferskvannskrokodiller.

På ettermiddagen kan man være med på et solnedgangscruise mot en ekstra kostnad.

Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 3: Lake Argyle – Bungle Bungle Ranges (ca. 5,5 timers kjøring)

Dagen starter med et stopp i Kununurra, dere der får litt tid på egenhånd til å kjøpe inn snacks og andre småting før dere begir dere inn i villmarka. Dette er det siste tettstedet dere besøker før dere ankommer Broome. Turen går videre til Purnululu National Park, som er hjem til de fantastiske steinformasjonene Bungle Bungles. Den siste delen inn i nasjonalparken går over ulendt terreng, der den spesialbygde firhjulsbussen får vist hva den er god for.

Dagen avsluttes med en fantastisk solnedgang over Kimberley fra campen.

Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 4: Bungle Bungles (ca. 1 times kjøring)

I dag er en dag full av aktiviteter. Dere utforsker steinformasjonene i Bungle Bungles på en fottur til Echidna Chasm og den enorme Cathedral Gorge. Det er også mulig å bli med på en helikoptertur over Bungle Bungles (koster ekstra). Dere returnerer til campen ved solnedgang.

Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 5: Bungle Bungles – El Questro (ca. 5 timers kjøring)

Etter frokost pakker dere ned campen og setter kursen mot El Questro Station. Nyt naturen underveis, dere passerer blant annet Carr Boyd og Durack Ranges. Dere overnatter på campingen på El Questro, og her er det blant annet mulig å få seg en kald drink på Swinging Arm Bar.

Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 6: El Questro Station (ca. 45 minutters kjøring)

I dag utforsker dere El Questro. Ta et bad i de varme kildene i Zebedee Springs, før dere tar en fottur i Cockburn Ranges og en svømmetur i Emma Gorge. Dere camper på El Questro også i natt.

Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 7: El Questro – Mount Barnett (ca. 5 timers kjøring)

Etter frokost setter dere avgårde på den legendariske Gibb River Road, som er en 600 kilometer lang grusvei gjennom hjertet av Kimberley. Det blir mange timers kjøring i dag, men dere stopper litt underveis for å ta noen pauser og kortere fotturer. Dagens destinasjon er Mount Barnett Station, som ligger like ved Manning Gorge. Kveldens camp er ved en krystallklar elv som dere kan kjøle dere ned i. 

Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 8: Manning Gorge (ca. 1 times kjøring)

I dag utforsker dere Manning Gorge og kan ta en svømmetur i Manning Falls. Etter lunsj, og litt avhengig av sesong, så bruker dere ettermiddagen på å utforske Galvan’s Gorge før dere returnerer tilbake til campen for å slappe av rundt leirbålet.

Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 9: Manning Gorge – Windjana Gorge (ca. 4,5 timers kjøring)

Kimberley er full av fantastiske juv, fjellformasjoner og badekulper, og dagen i dag er intet unntak. Etter frokost går turen videre til Bells Gorge, som er en serie fossefall. Ettermiddagen bruker dere på å utforske Windjana Gorge, som er et 375 millioner år gammelt korallrev. En gang i tiden var Windjana under vann, men er nå et bratt juv takket være Lennard River. Her finner man mange typer fugler, masse flaggermus, og se opp for ferskvannskrokodiller!  

Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 10: Windjana Gorge – Broome (ca. 4 timers kjøring)

Dere starter dagen med å utforske Napier Range. Hovedattraksjonen er en guidet fottur gjennom Tunnel Creek, en 750 meter dyp kalksteinsgrotte. Deretter kjører dere den siste strekningen inn til Broome, der dere forhåpentligvis rekker solnedgangen på Cable Beach over Det indiske hav. Og selv om dette betyr at turen er over, så er det ikke utenkelig at det blir en siste kveld på byen i Broome med nye turvenner. Men først: en velfortjent dusj!

Frokost og lunsj er inkludert.

Turkode: DB10 (ATA)

Darwin-Broome Adventure.
Darwin-Broome Adventure.
Darwin-Broome Adventure.
Darwin-Broome Adventure.
Darwin-Broome Adventure.
Darwin-Broome Adventure.
Darwin-Broome Adventure.

har du spørsmål?

Våre reisespesialister hjelper deg.

Man-fre 08.30 – 16.30

Flere turer og aktiviteter

Alice Springs

Dagstur

Perth – Broome

Flerdagstur