Fotturer i Fiordland

Foto: Miles Holden

Hjem > Turer og aktiviteter > Fotturer i Fiordland
Kart - Fiordland NP

Fotturer i Fiordland

Flerdagstur

2-5 dager

Fiordland

Hele året, men vi anbefaler sommersesongen

Få et tilbud

New Zealand byr på noen av verdens flotteste fotturer i Fiordland National Park. Med konseptet EasyHike New Zealand kan du få så mye eller lite hjelp som trengs til å gjennomføre tre av turene.

Tjenestene består i bistand til praktiske ting som å leie kvalitetsutstyr til selve turen, være seg klær, sko, stormkjøkken, sikkerhetsutstyr, booke overnatting på turisthytter, avgift til nasjonalparken etc.

I tillegg skaper det ofte hodebry å måtte parkere leiebilen ved turens utgangspunkt, for deretter å måtte forholde seg til busstider eller lignende for transport tilbake igjen ved turens endepunkt. Med EasyHike kjøres bilen til avtalt sted og står klar når dere er fremme.

Det anbefales å legge disse turene til sommersesongen fra oktober til begynnelsen av mai. Det er også mulig å gå i vintersesong, men da kreves det både en viss erfarenhet i fjellet samt tilpasset klær og utstyr.

Velg mellom følgende fotturer:

Kepler Track
Denne vandringen begynner og slutter samme sted om man går hele, og strekker seg over 60 km totalt. Avhengig av tempo og når på dagen dere begynner å gå, trengs det enten to eller tre overnattinger totalt. Innkvartering er mulig i turisthytter med delt bad- og kjøkkenfasiliteter. Turen byr på essensen av Fiordland, med et svært variert naturlandskap. Ruten er lang, men relativt enkel å gå med etablerte stier og uten de store hindringene eller stigningene fra naturens side. Blant mange fuglearter kan dere regne med å stifte bekjentskap med er Kea, verdens eneste fjellpapegøye. Som for øvrig er en liten tjuvrad – hold godt fast i potetgullposen når den er i nærheten!

Milford Track
Denne ruten begynner i fjellet med praktfull utsikt over det dramatiske landskapet, som går over i frodig urskog med utsikt over spektakulære daler og fossefall. Turen går over fire dager og tre netter, 53 km til sammen. Overnatting kan gjøres på turisthytter som ligger strategisk til underveis i løypa. Utgangspunktet for turen er Glade Wharf, som nås med båttaxi fra Te Anau (20 min). Endepunktet er Sandfly Point, hvor dere tar båttaxi videre til Milford Sound.

Routeburn Track
En kortere tur på 33 km totalt. Ferden går i terrenget rundt flere fjellvann med særegen geologi og flora. Sett av tid til å bruke på de fantastiske utsiktspunktene, og husk nok lagringsplass til å ta bilder. Det er fire forskjellige turisthytter i løypa man kan velge blant og det er vanlig med to overnattinger. Selv om turen er kort i distanse, er den både variert og innholdsrik. Løypa kan gås begge veier med start slutt i Routeburn Shelter (1,5 time fra Queenstown), eller The Divide (1,5 time fra Te Anau).

Se hvordan turopplegget på fotturene fungerer.

har du spørsmål?

Våre reisespesialister hjelper deg.

Man-fre 08.30 – 16.30

Flere turer og aktiviteter