Oppdagelsesreise til Cooktown

Foto: Brad Newton

Hjem > Turer og aktiviteter > Oppdagelsesreise til Cooktown
Kart Daintree

Oppdagelsesreise til Cooktown

Flerdagstur

2 dager

Cooktown, Daintree, Cape Tribulation, Bloomfield Track.

Avreise fra Cairns eller Port Douglas

Mai – november

Få et tilbud

Dette er en 2-dagerstur som tar deg gjennom uberørt regnskog og spektakulær natur helt opp til outback-byen Cooktown. Cooktown er en av Australias mest spennende «nye» destinasjoner, og en av de siste utpostene mellom outback og det moderne Australia.

Dette er virkelig en tur for deg som liker historie, botanikk, eventyr, turer utenfor allfarvei, regnskog og outback.

Dag 1: Cairns/Port Douglas – Cooktown

Dere blir hentet på hotellet i Cairns eller Port Douglas og kjører nordover langs Captain Cook Highway, som er en av Australias mest naturskjønne kystveier. Dere krysser mektige Daintree River med kabelferge og entrer verdensarvlistede Daintree National Park. Regnskogen, som er den eldste i verden, består av et utrolig mangfoldig plante- og dyreliv. Guiden gir dere bakgrunnsinformasjon og spennende historier om naturen og steder som passeres underveis.

Etter en kaffestopp i Cape Tribulation fortsetter dere langs Bloomfield Track, som er en vei kun egnet for de med kraftige kjøretøy med 4-hjulstrekk. Denne veien tar dere gjennom et utrolig landskap. Dere krysser elver og kjører over fjellkjeder. Underveis stopper dere på Bana Yirriji Art and Cultural Centre, der dere kan snakke med lokale kunstnere. Lunsj serveres på en av Nord-Queenslands eldste bush-puber, Lion’s Den Hotel.

Cooktown Explorer.
Lion’s Den Hotel.
Foto: Brad Newton

Vel fremme i Cooktown venter en 360-graders panoramautsikt fra Grassy Hill over Cooktown, Korallhavet og Endeavour River. Dere blir deretter transportert til hotellet, og har resten av kvelden til egen disposisjon.

Dag 2: Cooktown – Cairns/Port Douglas

Det er mye å se og gjøre i Cooktown. Besøk det utmerkede James Cook Museum og spaser langs bredden av Endeavour River. Den unike sjarmen og historien i Cooktowns hovedgate er fortsatt godt bevart. Opplev den uberørte skjønnheten i området som i stor grad er lik den Captain Cook opplevde da han kom hit i år 1770. Deretter blir det besøk i botanisk hage for en guidet spasertur.

Cooktown Explorer.
Cooktown.
Foto: Brad Newton

På ettermiddagen er det tid for å sette kursen sørover igjen. Dere kjører langs hovedveien Mulligan Highway gjennom innlandet. Landskapet underveis er variert med kvegfarmer og gullgraverregionen Palmer River. Det blir stopp ved blant annet ved Black Mountain og Palmer River Roadhouse, i tillegg til middag (ikke inkludert).

Oppdagelsesreisen til det nordlige Queensland ender ved ankomst Port Douglas og Cairns, der dere blir satt av på hotellet deres.

Bli bedre kjent med oppdagelsesreisen til Cooktown.

Prisen inkluderer

 • Transport i et spesialbygget kjøretøy med 4-hjulstrekk og luftkondisjonering
 • Henting og levering på hotell før og etter turen
 • En vennlig og kunnskapsrik guide
 • En av Australias mest naturskjønne kystveier
 • Verdensarvlistede Daintree National Park Kabelferge over Daintree River
 • Bloomfield Track
 • Lunsj på en Aussie Bush Pub
 • Black Mountains
 • Utkikkspunktet Grassy Hill
 • 1 overnatting i Cooktown
 • Outbacken i Far North Queensland

Oppdagelsesturer til Cooktown finnes både som 1,2 og 3-dagersturer. Kontakt oss for mer informasjon.

har du spørsmål?

Våre reisespesialister hjelper deg.

Man-fre 08.30 – 16.30

Flere turer og aktiviteter

Port Douglas

Dagstur

Great Barrier Reef

Dagstur