The Ghan expedition – en reise gjennom Australias indre

.

Hjem > Turer og aktiviteter > The Ghan expedition – en reise gjennom Australias indre
Reiserute - The Ghan expedition – en reise gjennom Australias indre

Klikk på kartet for større format.

The Ghan expedition – en reise gjennom Australias indre

Flerdagstur

4 dager

Darwin, Katherine, Alice Springs, Coober Pedy, Adelaide.

Avreise fra Darwin

Utvalgte datoer i perioden april-oktober

Få et tilbud

Denne ultimate togreisen tar deg på en ekspedisjon tvers gjennom Australias indre, i komfortable og luksuriøse omgivelser på det historiske toget The Ghan.

Reisen starter i Darwin før dere 4 dager senere ruller inn i Adelaide, og underveis passerer dere noen av de mest øde og fascinerende stedene i Australia.

Dag 1: Darwin til Katherine

Reisen starter på Darwin Rail Station, der dere blir vist til deres private lugar. Etter avgang serveres lunsj i Queen Adelaide Restaurant, samtidig som dere nyter utsikten og ser landskapet forandre seg. Alle måltider på reisen er inkludert i prisen, og lages av dyktige kokker om bord.

Reisens første stopp kommer på ettermiddagen, der den første inkluderte utflukten går til Katherine Gorge. En båttur på elven tar dere med gjennom det fascinerende juvet med en interessant geologisk historie. Dere får også innsikt i kulturen til en av de lokale aboriginske stammene som har holdt til i området i tusenvis av år.

The Ghan.
Gjør dere klar til mange gode måltider ombord.
Foto: Heather Dinas Photography

For de som vil se Katherine Gorge fra luften, så er det mulig å oppgradere utflukten med en helikoptertur (ekstra kostnad).

Etter ettermiddagens utflukt returnerer dere til toget, der dere spiser middag i restaurantvognen mens solen går ned over ødemarken.

Dag 2: Alice Springs

Dere våkner opp til en helt ny utsikt, i en verden som føles uendelig langt hjemmefra. Frokost serveres om bord før toget ankommer Alice Springs.

I dag kan dere bli med på en av de inkluderte utfluktene, som gir dere et godt innblikk i denne helt spesielle ørkenbyen. Det er også mulig å oppleve byen på egenhånd. For de som vil oppgradere dagens opplevelser, så anbefaler vi å bli med på en flytur over kjempemonolitten Uluru, som ligger ca. 50 mil fra Alice Springs (ekstra kostnad).

Alice Springs Telegraph Station.
Middag ved Alice Springs Telegraph Station.

Om kvelden serveres en ekte Ouback Bush Barbeque under stjernehimmelen, og etter at desserten er servert forklarer en astronom mer om stjernene og planetene som befinner seg over oss.

Etter denne ultimate australske opplevelsen returnerer dere tilbake til den komfortable lugaren, før toget ruller ut av Alice Springs og fortsetter turen sørover.

Dag 3: Coober Pedy

Etter frokost stopper toget i det som føles som ingenmannsland, der dere blir tatt med på en spennende utflukt til opalbyen Coober Pedy.

Det spesielle med denne byen er at mer enn halvparten av innbyggerne bor under bakken, der innetemperaturen er jevn året rundt. Et kjærkomment fristed når solen ubarmhjertig steker ørkenlandskapet, og temperaturen øker til over 40 grader på sommeren. Dere besøker tunneler og huler under byen, besøker en undergrunnskirke og spiser lunsj på en unik undergrunnsrestaurant.

Coober Pedy.
Et besøk i Coober Pedy er både interessant og spennende.
Foto: South Australian Tourism Commission

Etter utflukten i Coober Pedy returnerer dere tilbake til toget, der dere gjør dere klar for den siste middagen i Queen Adelaide Restaurant. Etter en smakfull middag kan dere dele reisehistorier med andre medreisende i Outback Explorer Lounge, eller trekke dere tilbake til lugaren for kvelden.

Dag 4: Ankomst Adelaide

I dag har landskapet på nytt forandret seg dramatisk fra kvelden før. Den røde ødemarken er byttet ut med grønne jorder og fruktbart land. The Ghan ruller inn i Adelaide etter frokost, og den 2979 kilometer lange ekspedisjonen har kommet til veis ende.

Vi anbefaler å tilbringe noen dager i sjarmerende Adelaide, slik at dere får tid til å besøke Barossa Valley, Australias verdensberømte vinområde, og Kangaroo Island, øya som beskrives som en zoologisk hage uten gjerder.

Bli bedre kjent med The Ghan.

har du spørsmål?

Våre reisespesialister hjelper deg.

Man-fre 08.30 – 16.30

Flere turer og aktiviteter