Uluru Adventure

Foto: Adventure Tours

Hjem > Turer og aktiviteter > Uluru Adventure
Uluru Adventure.

Klikk på kartet for større format.

Uluru Adventure

Flerdagstur

3 dager

Uluru (Ayers Rock), Kata Tjuta, Kings Canyon

Avreise fra Alice Springs eller Ayers Rock

Hele året

Få et tilbud

Denne turen anbefales til deg som vil oppleve Uluru, Kata Tjuta og Kings Canyon (Watarrka) på en spennende campingtur. På denne safarien får du et autentisk outback-eventyr med et snev av komfort. Du reiser i en liten gruppe på maks 24 personer i et kjøretøy som er bygget til formålet.

Du vil oppleve den sentrale delen av Australias røde ørken (Red Centre), og kan glede deg til å få litt ørkenstøv i håret samt jord under neglene. Store naturopplevelser, vandreturer og overnatting i bush-camper er nøkkelordene for denne turen.

Dag 1 – Alice Springs til Uluru

Vi forlater Alice Springs tidlig om morgenen, og starter vårt outback-eventyr med å kjøre sørover på Stuart Highway – den kjente hovedveien som strekker seg hele veien fra Darwin til Adelaide. Vi skal i dag tilbakelegge ca. 450 kilometer før vi ankommer Uluru & Kata Tjuta National Park. Underveis gjør vi et stopp på en kamelfarm der du får sjansen til å ri på en kamel.

Vi spiser lunsj før vi besøker de 36 domene som utgjør Kata Tjuta (The Olgas). Disse ligger en halvtimes kjøretur fra Uluru. Her går vi sammen på en flott guidet tur. Vær oppmerksom på at underlaget varierer på denne turen – man går både på løse steiner og i kupert terreng.

Dagen avsluttes med å se solen gå ned over Uluru. Det er en magisk opplevelse å se de mange forskjellige fargenyansene steinen får ved solnedgang, og vi nyter den spektakulære utsikten med et glass bobler og litt snacks.

Tilbake i leiren pakker vi ut og spiser en god middag. Hvis været tillater det sitter vi ute under den spektakulære stjernehimmelen, som ser helt annerledes ut enn hva vi er vant med på den nordlige halvkule. Du tilbringer natten i et permanent telt med senger, sengetøy, elektrisitet og vifte.

Lunsj og middag er inkludert på dag 1.

Dag 2 – Uluru til Kings Canyon

Vi står opp før solen, spiser frokost og kjører til et utkikkspunkt like ved leiren hvor vi har den beste utsikten mot soloppgangen over Uluru og Kata Tjuta. Etter soloppgang går vi en guidet tur ved foten av Uluru. Turen ledes av en Aboriginal and Torres Strait Islander Guide, som blant annet forteller om hvordan Uluru har blitt til, samt om den eldgamle aboriginerkulturen.

Etter lunsj kjører vi til Uluru Cultural Centre, der du kan plukke opp noen souvenirer og lære mer om området og kulturen. Deretter fortsetter turen til Kings Canyon og Watarrka National Park. Etter at vi har installert oss i teltcampen venter middag.

Frokost, lunsj og middag er inkludert på dag 2.

Dag 3 – Kings Canyon til Alice Springs

Etter frokost venter en av de største naturopplevelsene, den store juvet som utgjør Kings Canyon. Vi går en 3-timers guidet tur rundt platået av Kings Canyon. Turen er utrolig vakker og vi går bl.a. gjennom ”Garden of Eden” som er et lite og frodig område i de ellers røde omgivelsene. Turen tilbakelegges i et rolig tempo og på et ganske greit underlag, men det går bratt opp på turens begynnelse og bratt ned igjen på slutten.

Etter turen rundt Kings Canyon kjører vi tilbake til campen og spiser lunsj og slapper av litt. Deretter går turen tilbake til ”storbyen” Alice Springs. Vi kjører en stor del av veien på en typisk australsk grusvei, hvor en lang hale av rødt ørkenstøv følger oss til vi igjen er tilbake på den asfalterte Stuart Highway. Vi ankommer Alice Springs tidlig kveld, og sier farvel til hverandre etter en opplevelsesrik tur i bushen.

Frokost og lunsj er inkludert på dag 3.

Om turen

Turen gjennomføres ukentlig året rundt og inkluderer transport, turer, guide, overnattinger i safaritelt samt måltider som beskrevet.

Det er senger med laken, puter og sengetøy i teltene. Det er maksimalt 24 passasjerer på denne turen, og vi anbefaler derfor å bestille plass i god tid. Det er mulig å starte turen i Ayers Rock (etter lunsj på dag 1), men turen slutter alltid i Alice Springs.

Turkode: AR3 / AR3Y (ATA)

Uluru Adventure. Foto: Adventure Tours
Uluru Adventure. Foto: Adventure Tours
Uluru Adventure. Foto: Adventure Tours
Uluru Adventure. Foto: Adventure Tours

har du spørsmål?

Våre reisespesialister hjelper deg.

Man-fre 08.30 – 16.30

Flere turer og aktiviteter

Kakadu, Katherine

Flerdagstur