Uluru Camping Safari

Foto: www.stevenpearcephoto.com

Kart Uluru

Uluru Camping Safari

Flerdagstur

3 dager

Uluru (Ayers Rock), Kata Tjuta, Kings Canyon

Avreise fra Alice Springs eller Ayers Rock

Hele året

Denne turen anbefales til deg som vil oppleve Ayers Rock (Uluru), The Olgas (Kata Tjuta) og Kings Canyon (Watarrka) på en spennende campingtur. På denne safarien får du et autentisk outback-eventyr med et snev av komfort. Du reiser i en liten gruppe (maks 21 personer) i en 4WD buss som er bygget til formålet

Du vil oppleve den sentrale delen av Australias røde ørken (Red Centre), og kan glede deg til å få litt ørkenstøv i håret samt jord under neglene. Store naturopplevelser, vandreturer, overnatting i bush-camper og mat tilberedt over bålet er nøkkelordene for denne turen.

Dag 1 – Alice Springs til Ayers Rock (Uluru)

Vi forlater Alice Springs tidlig om morgenen, og starter vårt outback-eventyr med å kjøre sørover på Stuart Highway – den kjente hovedveien som strekker seg hele veien fra Darwin til Adelaide. Vi skal i dag tilbakelegge ca. 450 kilometer før vi ankommer leiren vi skal på bo i like ved Ayers Rock (Uluru), og tar en pause etter de første 100 kilometerne på Stuarts Well Roadhouse. Her kan du kjøpe en kopp kaffe og/eller ta en ridetur på en kamel.

Etter ytterligere 100 kilometers kjøring tar vi av fra Stuart Highway og inn på Lasseter Highway, og dette er dagens eneste sving. Herfra går turen langs landeveien i ytterligere 250 kilometer før vi ankommer dagens mål. Underveis er det en ny pause på Ebenezer Roadhouse (hvor du kan kjøpe aboriginerkunst) samt ved vakre Mount Connor, som er den første røde klippeformasjonen vi ser i den australske outbacken.

Ved ankomst til Ayers Rock-området, spiser vi lunsj i leiren og snakker om de store naturopplevelsene vi har i vente i løpet av de 3 neste dagene. Etter lunsj kjører vi til Uluru-Kata Tjuta National Park, og etter et lærerikt besøk på kultur- og besøkssenteret, går vi en guidet tur ved foten av Ayers Rock (Uluru). Turen tar ca. 1½ time, og vi hører bl.a. om hvordan Ayers Rock (Uluru) har blitt til, samt om den eldgamle aboriginerkulturen.

Dagen avsluttes med å se solen gå ned over Ayers Rock (Uluru). Det er en magisk opplevelse å se de mange forskjellige fargenyansene steinen får ved solnedgang, og vi nyter den spektakulære utsikten med et glass bobler og litt snacks.

Uluru.
Solnedgang ved Uluru.
Foto: Tourism NT/Wayoutback Australian Safaris

Tilbake i leiren pakker vi ut og spiser en god middag tilberedt over bålet. Vi tar et glass vin til maten, og har god tid til å studere den spektakulære stjernehimmelen som ser helt annerledes ut enn hva vi er vant med på den nordlige halvkule. Du kan enten tilbringe natten i et permanent telt eller i en swag (en australsk sovepose) under åpen himmel.

Lunsj og middag er inkludert på dag 1.

Dag 2 – Ayers Rock (Uluru) til Kings Creek Cattle Station

Vi står opp før solen, spiser frokost og kjører til et utkikkspunkt like ved leiren hvor vi har den beste utsikten mot soloppgangen over Ayers Rock (Uluru) og The Olgas (Kata Tjuta).

Etter soloppgang går turen til The Olgas (Kata Tjuta) som ligger ca. en halvtimes kjøring fra Ayers Rock (Uluru). Her går vi sammen på en flott guidet tur gjennom ”Valley of the Winds”. Turen tar ca. 4 timer og tilbakelegges i et rolig tempo slik at alle kan være med. Vær oppmerksom på at underlaget varierer på denne turen – man går både på løse steiner og i kupert terreng.

Ayers Rock Campground.
Uluru i bakgrunnen og campen i forgrunnen. 
Foto: www.stevenpearcephoto.com

Etter gåturen kjører vi fra The Olgas (Kata Tjuta) mot Kings Creek Cattle Station hvor vi skal tilbringe den neste natten. Kjøreturen til leiren tar ca. 3 timer, og underveis spiser vi lunsj i Curtin Springs. Vel fremme i leiren på Kings Creek Cattle Station har vi en fantastisk utsikt til George Gill Ranges og en ekte fornemmelse av å være midt i den øde australske outbacken. Leiren ligger i et område uten andre mennesker i mils omkrets, og det gjør opplevelsen svært unik. Dusj- og toalettfasilitetene i denne leiren er velfungerende men primitive, og det gjør opplevelsen av å være i outback’en enda mer ekte. Vi nyter et glass vin til middagen som også i dag blir tilberedt over bålet, og hygger oss med gode samtaler om dagens store opplevelser.

Frokost, lunsj og middag er inkludert på dag 2.

Dag 3 – Kings Canyon (Watarrka) til Alice Springs

Vi står tidlig opp, spiser frokost og kjører mot Kings Canyon (Watarrka). Her venter en av de største naturopplevelsene. Kjøreturen tar en halv time, og fremme ved Kings Canyon går vi en 4 timers guidet tur rundt platået av Kings Canyon. Turen er utrolig vakker og vi går bl.a. gjennom ”Garden of Eden” som er et lite og frodig område i de ellers røde omgivelsene. Turen tilbakelegges i et rolig tempo og på et ganske greit underlag, men det går bratt opp på turens begynnelse og bratt ned igjen på slutten.

Etter turen rundt Kings Canyon kjører vi den korte veien til Kings Canyon Resort og spiser lunsj. Deretter går turen tilbake til ”storbyen” Alice Springs. Vi kjører en stor del av veien på en typisk australsk grusvei, hvor en lang hale av rødt ørkenstøv følger oss til vi igjen er tilbake på den asfalterte Stuart Highway. Vi ankommer Alice Springs ved 18-tiden, og sier farvel til hverandre etter en opplevelsesrik tur i bushen.

Frokost og lunsj er inkludert på dag 3.

Om turen

Turen gjennomføres hver dag året rundt og inkluderer transport, turer, guide, overnattinger i safaritelt samt måltider som beskrevet.

Det er senger med laken, puter og sovepose i teltene. Det er maksimalt 21 passasjerer på denne turen, og vi anbefaler derfor å bestille plass i god tid. Det er mulig å starte turen i Ayers Rock (etter lunsj på dag 1), men turen slutter alltid i Alice Springs.

Turkode: RAA (W03)

Bli bedre kjent med Uluru Camping Safari.

har du spørsmål?

Våre reisespesialister hjelper deg.

23 31 77 00

Man-fre 08.30 – 16.30

Flere turer og aktiviteter

.