Visuminformasjon

Foto: edography - stock.adobe.com

Hjem > Visuminformasjon

Visuminformasjon

Gå alltid inn på UDs reiseinformasjon for siste oppdatering av innreiseregler til din destinasjon. Vi tar forbehold om at reglene kan endres på kort varsel, og at følgende informasjon kun er å betrakte som veiledende.

Reisende er selv ansvarlig for å ha pass og visum i orden på reisen. Passet må minimum være gyldig 6 måneder etter utreise fra det aktuelle landet.

Det kreves visum til Australia og New Zealand. Australiareiser ordner med 3 måneders turistvisum til sine reisende til Australia. Ved innreise til Australia og New Zealand kreves det gyldig returbillett. Stillehavsøyene krever ikke visum fra norske statsborgere. 3 måneders oppholdstillatelse gis ved grensen.

Viktig informasjon ved reise til Australia: For at ditt ETA visum skal være gyldig for innreise i Australia kreves det at du har god helse og ikke har anmerkinger i strafferegisteret. Om du enten har eller har hatt tuberkolose, eller om du tidligere har vært straffet for lovbrudd, vennligst ta kontakt med din reisekonsulent.

Fra 1. oktober 2019 må alle norske statsborgere som skal reise til eller via New Zealand, registrere seg elektronisk på forhånd. Reisetillatelsen kalles NZeTA, og ordnes via denne linken: 
https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/apply-for-a-visa/about-visa/nzeta
Visumet koster fra NZD 17. I tillegg til visumavgiften må man også betale en turistavgift (IVL) på NZD 35. Om man bare er i transitt trenger man ikke å betale IVL.

Viktig informasjon for reise til USA. Vennligst sjekk om reiseruten går via USA, da det ikke alltid fremkommer på reiseplanen.

Fra 12. januar 2009 må alle som skal reise til USA uten visum, registrere seg elektronisk på forhånd. Dette betyr at alle nordmenn som reiser visumfritt til USA med elektronisk pass, må fylle ut skjemaet på https://esta.cbp.dhs.gov/esta senest tre dager før avreise. Registreringen er gyldig i to år, og man kan reise fram og tilbake så mange ganger man vil. USA har innført en egen turistskatt på 21 dollar, dette beløpet betales samtidig som man registrerer seg via ESTA.

For reiser med transfer eller stopp i USA kreves det elektronisk lesbare pass. Er du i tvil om ditt pass er elektronisk lesbart, kontakt ditt nærmeste politikammer som utsteder pass.

Husk gyldig pass og reiseforsikringsbevis med kontaktinformasjon og polisenummer. Vi anbefaler at ta kopi av pass og medbringe på reisen i tilfelle man skulle miste passet. Det er en god ide å gjøre seg kjent med vilkårene i din reiseforsikring.

Hvis du ikke er norsk statsborger er det viktig å sjekke hvilke regler som gjelder for din nasjonalitet.